Μέχρι και αυτήν την εβδομάδα, η εταιρία μίσθωνε αεροσκάφη για τη λειτουργία της Amazon Air.

Το 2016, ο εναέριος στόλος μεταφοράς εμπορευμάτων της Amazon, τότε γνωστός και ως Prime Air, αποτελούνταν από 11 αεροσκάφη. Μέχρι το τέλος του 2022, η εταιρία δήλωσε στο Bloomberg ότι αναμένει να έχει περισσότερα από 85 αεροπλάνα που θα μεταφέρουν προϊόντα στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, χάρη στην πρόσφατη αγορά 11 αεροσκαφών Boeing 767-300. Πέρα όμως από τον αριθμό των αεροσκαφών που θα μεταφέρουν προϊόντα για την Amazon, είναι επίσης αξιοσημείωτο το γεγονός πως η εταιρία αγόρασε για πρώτη φορά αεροσκάφη για τη λειτουργία της Amazon Air αντί να τα μισθώσει.

Η Amazon θα αγοράσει επτά μεταχειρισμένα αεροσκάφη από τη Delta και τέσσερα από την Καναδική WestJet. Αφού προσαρμοστούν καταλλήλως ώστε να μεταφέρουν εμπορεύματα, τα τέσσερα της WestJet θα ξεκινήσουν να πετούν για την εταιρία αργότερα φέτος. Όσον αφορά τα αεροσκάφη της Delta, αυτά θα ενταχθούν στην Amazon Air το 2022. Όπως με όλα τα υπάρχοντα αεροπλάνα, η Amazon αναφέρει ότι τα νέα αεροσκάφη θα τα λειτουργούν εργολάβοι.

Τα επόμενα χρόνια, εκτιμάται ότι ο αεροπορικός στόλος της Amazon θα μπορούσε να αυξηθεί ώστε να περιλαμβάνει περισσότερα από 200 αεροσκάφη, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει στα μεγέθη της UPS.

Η αντιπρόεδρος της Amazon Air, Sarah Rhoads, δήλωσε:

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παραδίδουμε στους πελάτες στις ΗΠΑ με τον τρόπο που περιμένουν από την Amazon και η αγορά δικών μας αεροσκαφών είναι ένα φυσικό επόμενο βήμα προς αυτόν τον στόχο. Έχοντας ένα συνδυασμό τόσο μισθωμένων όσο και ιδιόκτητων αεροσκαφών στον αναπτυσσόμενο στόλο μας, μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε καλύτερα τις δραστηριότητές μας, κάτι που με τη σειρά του μας βοηθά να τηρούμε τις υποσχέσεις που δίνουμε προς τους πελάτες μας.

  • Like 1