Ένα παιχνίδι της Amazon που ανακοινώθηκε το 2016, κυκλοφορεί έπειτα από 4 χρόνια και θέλει να μας βάλει σε μία νέα αρένα.

Το Crucible είναι ένα free-to-play shooter παιχνίδι τρίτου προσώπου που συνδυάζει στοιχεία battle arena όπως το Smite, συνεχόμενες μάχες όπως το Overwatch αλλά και στοιχεία περιβάλλοντος που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο μέσα στην αρένα.

Η Amazon είχε ανακοινώσει στην Twitchcon το 2016 ότι εργάζεται πάνω στο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα μέσα από ένα νέο trailer και θα είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσα από το Steam, στις 20 Μαΐου. Αυτό που κάνει το Crucible να ξεχωρίζει από άλλους παρόμοιους τίτλους είναι οι τρεις διαφορετικοί τρόποι παιχνιδιού (Heart of the Hives, Alpha Hunters και Harverster Command ) αλλά και το γεγονός ότι εστιάζει στην αναβάθμιση των ικανοτήτων του παίχτη κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

  • Heart of the Hives: Δύο ομάδες μάχονται μεταξύ τους ενώ ταυτόχρονα όλοι μαζί συγκρούονται ενάντια σε εξωγήινους, gameplay που αναλαμβάνει το ίδιο το παιχνίδι, για το ποιος θα μαζέψει γρηγορότερα τρεις εξωγήινες καρδιές.
  • Alpha Hunters: 8 ομάδες που αποτελούνται από 2 παίχτες η κάθε μία, μάχονται μεταξύ τους για το ποια θα είναι αυτή που θα μείνει τελευταία και νικήτρια.
  • Harvester Command: 2 ομάδες ανταγωνίζονται για το ποια θα είναι αυτή που θα εξαντλήσει πρώτη τους πόρους της αντίπαλης ομάδας.

Μερικοί θα δουν το παιχνίδι ως μία μείξη μεταξύ Smite και Overwatch λόγου του ότι ο παίχτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 10 διαφορετικούς χαρακτήρες, όπου αντί για κλάσεις έχουμε διαφορετικές ικανότητες ανά χαρακτήρα. Παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι διαθέτει και στοιχεία ΜΟΒΑ που θα έβρισκε κανείς για παράδειγμα στο League of Legends.

Αν και η Amazon κρατούσε το Crucible μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πρόκειται για ένα από τα τρία μεγάλα project των Amazon Game Studios. Εκτός από το Crucible, στις 25 Αυγούστου θα δούμε το New World, ένα MMORPG παιχνίδι ενώ αναμένεται και το MMORPG Lord of the Rings. Ίσως κοντά ή ταυτόχρονα με την κυκλοφορία και της νέας τηλεοπτικής σειράς Lord of the Rings, που όπως λέγεται θα δούμε το 2021.

  • Like 1