Ο αμερικανικός κολοσσός έχει πλέον την άδεια να ξεκινήσει τις πρώτες του δοκιμαστικές παραδόσεις με χρήση drone.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) έδωσε στην Amazon Prime Air την άδεια να πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις drone με στόχο την παράδοση παραγγελιών. Σε αυτές θα χρησιμοποιηθεί το υβριδικό drone που είχε παρουσιαστεί ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό πέρυσι, ενώ για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά το πού και το πότε θα πραγματοποιηθούν. Η Amazon έχει πραγματοποιήσει δοκιμές στο παρελθόν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ σε ό,τι αφορά τη Βόρειο Αμερική, δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως η εταιρεία διαθέτει δοκιμαστικές τοποθεσίες στις βορειοδυτικές ΗΠΑ και το Βανκούβερ του Καναδά.

Έτσι, η Amazon γίνεται ακόμα μία εταιρεία διαχείρισης drone με άδεια από την FAA -κάτι που ουσιαστικά τη μετατρέπει σε… αερομεταφορέα. Στην ίδια λίστα συναντάμε τη Wing (θυγατρική της Alphabet, διανέμει φάρμακα στη Βιρτζίνια για λογαριασμό της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας φαρμακείων στις ΗΠΑ, Walgreens) αλλά και τη UPS (μεταφορική, έχει σύμβαση με τη μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων των ΗΠΑ, CVS, για την διανομή συνταγών).

Να αναφέρουμε ότι στην Amazon ανήκει και η Amazon Air (πρώην Prime Air), μία αεροπορική εταιρεία που διαθέτει πάνω από 50 αεροσκάφη, όλα εμπορικά, τα οποία και φροντίζουν για την άμεση μεταφορά προϊόντων μεταξύ των hub και των αποθηκών της εταιρείας ανά τις ΗΠΑ μέσω προγραμματισμένων πτήσεων.

  • Like 1