Οι οποίες φημολογείται πως θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Οκτώβριο

Σε επιπλέον ηλεκτρονικές συσκευές φέρεται να εργάζεται η Amazon, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Business Insider, η εταιρεία ετοιμάζει τις δικές της τηλεοράσεις οι οποίες μάλιστα φημολογείται πως θα γίνουν διαθέσιμες τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που έχουν πληροφορίες για το προϊόν, όλα τα μοντέλα θα έρχονται με την Alexa εγκατεστημένη και το μέγεθός τους θα κυμένεται μεταξύ 55 και 75 ίντσες, ενώ τον σχεδιασμό και την κατασκευή έχει αναλάβει η TCL. Το άρθρο αναφέρει πως η ανάπτυξη της τηλεόρασης είναι μυστικό ακόμα και στο εσωτερικό της Amazon, ενώ υπολογίζεται πως η εταιρεία εργάζεται στο συγκεκριμένο πρότζεκτ για περίπου δύο χρόνια. Για την ανάπτυξή της, υπεύθυνες ομάδες είναι οι Amazon Devices και Lab126 που εργάστηκαν και για τα Kindle και Fire TV Stick. Πέρα από τη σειρά με το όνομα της Amazon, ο κολοσσός ετοιμάζει και την αποκλειστικά δική της τηλεόραση.

Πέρα από αυτές τις πληροφορίες, τιμή και τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν άγνωστα. Ακόμη δε γνωρίζουμε αν θα έρχονται με λογισμικό Fire TV όπως γίνεται και με άλλες Fire TV τηλεοράσεις από άλλους κατασκευαστές, παρόλο που φαίνεται να είναι η πιο σίγουρη επιλογή. Η Amazon το περασμένο έτος αναβάθμισε το γραφικό περιβάλλον του Fire TV και διέθεσε δύο τηλεοράσεις υπό την ονομασία AmazonBasics στην Ινδία. Επιπλέον, ο κύριος στόχος της Amazon είναι να προσφέρει συσκευές με ενσωματωμένες υπηρεσίες, κάτι που καταλαβαίνει εύκολα κανείς από τα Alexa microwave, Echo Frames και άλλα gadget που κυκλοφόρησε ανά τα χρόνια.

Όσον αφορά την τιμή, η Amazon είναι γνωστή για τα οικονομικά της προϊόντα, με τις τηλεοράσεις που κυκλοφόρησαν στην Ινδία να κοστίζουν περίπου $410 (50 ίντσες) και περίπου $480 (55 ίντσες). Κάτι παρόμοιο γίνεται και με τις Fire TVs υπό την ονομασία της Insignia, οι οποίες στις Amazon Prime Day προσφορές πωλούνται σε αρκετά χαμηλή τιμή. Αυτό που μένει να μάθουμε είναι αν προορίζονται ως μια οικονομική λύση ή αν η Amazon σκοπεύει να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως Sony, LG και Samsung. Ή αν απλά τις προωθήσει για να ανταγωνιστεί άλλα μοντέλα που προσφέρει στην ιστοσελιδα της.

Τέλος, παρά την αναφορά για κυκλοφορία ακόμα και τον Οκτώβριο, γίνεται αναφορά πως το πρότζεκτ υποφέρει από λογιστικά προβλήματα. Αυτό δεν προκαλεί εντύπωση ειδικά με την έλλειψη ημιαγωγών, που έχει προκαλέσει προβλήματα σε πολλές βιομηχανίες. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα περιμένουμε πολύ μέχρι να μάθουμε τι μας ετοιμάζει η Amazon, ειδικά με τις προσφορές της Black Friday να ακολουθούν λίγο μετά την υποτιθέμενη κυκλοφορία τον Οκτώβριο.