Μέσα από ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ένα “υπόστεγο” αεροπλάνου στον αερολιμένα του Santa Monika, η Amazon παρουσίασε πριν από λίγο διά στόματος Stef Bezos την πολυαναμενόμενη νέα γενιά του ηλεκτρονικού αναγνώστη Kindle με την ονομασία Paperwhite. Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προσθήκη νέων χαρακτηριστικών όπως ο ενσωματωμένος φωτισμός και η μεγαλύτερη ανάλυση της οθόνης.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η οθόνη είναι υψηλής ανάλυσης με 62% περισσότερα pixel σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά Kindle, πυκνότητα pixel 212, και 25% περισσότερη αντίθεση. Έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδίδει τα μέγιστα τόσο σε συνθήκες υψηλού φωτισμού όσο και εντός σκοτεινών δωματίων, ενώ παράλληλα γίνεται λόγος για πολύ καλύτερη απόδοση του μαύρου χρώματος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon για να τονίσει τις υψηλές επιδόσεις της οθόνης φέρνει ως παράδειγμα την απόδοση της γραμματοσειράς Palatino, που όπως αναφέρει δε μπορεί να αξιοποιηθεί σωστά αν ο ηλεκτρονικός αναγνώστης δε διαθέτει υψηλή φωτεινότητα και αντίθεση.

 

ccs-39041-0-09175900-1346960172_thumb.jpg

 

 

Είναι αρκετά λεπτό και ελαφρύ, καθώς το πάχος του δε ξεπερνα τα 9.1 χιλιοστά και το βάρος του τα 213 γραμμάρια. Η μπαταρία του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς μπορεί να κρατήσει ζωντανή τη συσκευή για δύο μήνες, ακόμη και με το φωτισμό ενεργοποιημένο. Υπάρχουν επιπλέον δυνατότητες 3G έτσι ώστε να μην καθίσταται η ανάγκη ύπαρξης WiFi απαραίτητη για το κατέβασμα των βιβλίων. Ακόμη η Amazon υπόσχεται 15% πιο γρήγορες εναλλαγές των σελίδων και δωρεάν αποθηκευτικό χώρο στο Cloud για την αποθήκευση βιβλίων. Περιλαμβάνονται νέες γραμματοσειρές, ενημέρωση για το υπόλοιπο το κεφαλαίου, αλλά και δυνατότητα τροποποίησης του μεγέθους των γραμματοσειρών στα βιβλία.

 

Το νέο Kindle θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις, με την πιο πλήρη έκδοση να κοστολογείται στα $179 δολάρια η οποία περιλαμβάνει δυνατότητες 3G + Paperwhite, ενώ η έκδοση Paperwhite με συνδεσιμότητα WiFi θα κοστίζει $119 δολάρια. Οι δύο αυτές εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν την 1 Οκτωβρίου, ενώ από σήμερα ξεκινούν οι προπαραγγελίες. Η τρίτη και πιο οικονομική έκδοση θα κοστίζει $69 δολάρια, θα κυκλοφορήσει στις 14 Σεπτεμβρίου και δε περιλαμβάνει φυσικά συνδεσιμότητα σε δίκτυα τρίτης γενιάς ούτε επίσης διαθέτει οθόνη τεχνολογίας Paperwhite, καθώς πρόκειται απλώς για μια επανακυκλοφορία του περσινού μοντέλου χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη αν θα ενσωματώνει διαφημίσεις. Η μόνη προσθήκη στο οικονομικό μοντέλο είναι οι νέες γραμματοσειρές και καθαρότερο κείμενο.

 

http://www.youtube.com/watch?v=VYi1jZXz9Kg

 

Ολόκληρη η παρουσίαση της Amazon