Όταν η OpenAI κυκλοφόρησε τον Μάιο μια εγγενή εφαρμογή του ChatGPT για το iPhone , υποσχέθηκε ότι οι χρήστες Android θα αποκτήσουν και αυτοί σύντομα τη δική τους.

Η ώρα έφτασε αφού η OpenAI ανακοίνωσε ότι το ChatGPT για Android θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα την επόμενη εβδομάδα. Επιπλέον, η καταχώρησή της εφαρμογής στο Google Play έχει ήδη αναρτηθεί και οι χρήστες μπορούν να προχωρήσουν σε προεγγραφή για να μπορέσουν να την κατεβάσουν αμέσως μόλις αυτή γίνει διαθέσιμη. 

Δεν είναι σαφές αν η εφαρμογή θα είναι αρχικά διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, αν και σε αντίθεση με την αρχική διάθεση της iOS εφαρμογής, η σελίδα της εφαρμογής στο Play Store επιτρέπει σε χρήστες από πολλές χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για download της εφαρμογής. Η OpenAI έκανε διαθέσιμο το ChatGPT για iPhone σε ελάχιστες χώρες κατά το λανσάρισμα, επεκτείνοντας τη διαθεσιμότητα της εφαρμογές σε πολύ περισσότερες χώρες τις επόμενες εβδομάδες.

Ήδη εδώ και αρκετό καιρό, η πρόσβαση στο ChatGPT μέσω Android συσκευών γίνεται με τη χρήση ενός browser όμως μια ανεξάρτητη εφαρμογή είναι ένας πιο βελτιστοποιημένος τρόπος για συνομιλία με το διάσημο AI chatbot. Οι χρήστες του iOS, για παράδειγμα, απέκτησαν υποστήριξη για το Siri και τα Shortcuts (Συντομεύσεις) τον Ιούνιο. Μπορούν να δημιουργήσουν μια προτροπή (prompt) ChatGPT στις Συντομεύσεις και να την αποθηκεύσουν ως σύνδεσμο για να την στείλουν σε φίλους. Επιπλέον μπορούν να ζητήσουν από τη Siri να ενεργοποιήσει την εφαρμογή ή μεταξύ άλλων να δημιουργήσει αυτές τις Συντομεύσεις. 

Η OpenAI άρχισε πρόσφατα να δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό opt-in για τους συνδρομητές του ChatGPT Plus που δίνει στο chatbot AI μια “συνεχή μνήμη”. Με το χαρακτηριστικό ενεργοποιημένο, το chatbot θυμάται ποιος είναι ο χρήστης σε όλες τις συνομιλίες, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να βελτιώσει τις απαντήσεις. Το χαρακτηριστικό σχεδιάστηκε για να λειτουργεί σε όλη την πλατφόρμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες Android που είναι συνδρομητές στο πρόγραμμα Plus και το επιλέγουν, θα δουν πιθανότατα την υποστήριξη συνεχούς μνήμης στην εφαρμογή τους όταν αυτή κυκλοφορήσει.

  • Like 4