Σύμφωνα με email που είδε το The Verge, η OpenAI επαναπρογραμματίζει την κυκλοφορία του καταστήματος εφαρμογών GPT Store για τις αρχές του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία παρουσίασε το εργαλείο ανάπτυξης GPT Builder στις αρχές Νοεμβρίου κατά το πρώτο συνέδριο προγραμματιστών της, δίνοντας στους συνδρομητές έναν εύκολο τρόπο να δημιουργούν δικά τους προσαρμοσμένα bots τεχνητής νοημοσύνης. 

Τότε, η OpenAI ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κυκλοφορούσε το GPT Store όπου οι χρήστες θα μπορούσαν να αναρτούν τις δικές τους δημιουργίες GPT και ενδεχομένως να βγάζουν και χρήματα από αυτές. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για κυκλοφορία τον Νοέμβριο, ωστόσο με την αιφνίδια απομάκρυνση και επαναφορά του CEO, Sam Altman, ο μήνας δεν κύλησε όπως αναμενόταν.

Screenshot_2023_12_01_at_12_48.28_PM.webp.430e36774d06d74341d7f54f4dcc5d9a.webp

«Όσον αφορά τη συνέχεια, σχεδιάζουμε τώρα την κυκλοφορία του GPT Store στις αρχές του επόμενου έτους», αναφέρει το email της OpenAI στους χρήστες του GPT Builder. «Ενώ περιμέναμε να το κυκλοφορήσουμε αυτόν τον μήνα, κάποια πράγματα μας κρατούσαν απροσδόκητα απασχολημένους!». Το email σημειώνει επίσης ότι η εταιρεία έχει κάνει βελτιώσεις στα GPT με βάση τα σχόλια των χρηστών και προαναγγέλλει κάποιες ενημερώσεις στο ChatGPT.  

Υπενθυμίζεται ότι η OpenAI βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης της ηγεσίας της μετά την ταραχή των τελευταίων εβδομάδων. Την περασμένη εβδομάδα επιβεβαίωσε ότι ο Altman επέστρεψε ως διευθύνων σύμβουλος, με την Mira Murati στη θέση του Chief Technology Officer και τον Greg Brockman ως Πρόεδρο. Ανακοίνωσε επίσης τον σχηματισμό ενός νέου αρχικού διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο συμμετέχεικαι η Microsoft, ο μεγαλύτερος επενδυτής της, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου.