Ο CEO της εταιρείας υπηρεσιών ανάλυσης δεδομένων MicroStrategy, έκανε γνωστό μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο Twitter ότι η εταιρεία του αγόρασε 7.002 κρυπτονομίσματα Bitcoin αξίας $414 εκατομμυρίων σε μετρητά, με μέση τιμή περίπου $59.187 το Bitcoin.

Ο Michael Saylor συμπλήρωσε επίσης ότι η εταιρεία του τώρα κατέχει 121.044 Bitcoins, τα οποία αγόρασε με μέση τιμή $29.534 περίπου και επί του παρόντος έχουν αξία $3,57 δισεκατομμυρίων.

Η ιστοσελίδα Cointelegraph αναφέρει ότι η εταιρεία MicroStrategy πούλησε 571.001 μετοχές της εταιρείας προς $732,16 ανά μετοχή έναντι $414,4 εκατομμυρίων σε μετρητά. Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων δεν αγοράζει πρώτη φορά Bitcoin.

Η εταιρεία κάνει τόσο μεγάλης αξίας αγορές σε Bitcoin κάθε τρίμηνο από τότε που ανακοίνωσε ότι ανακηρύσσει το Bitcoin ως «treasury reserve asset» τον Αύγουστο του 2020, υπονοώντας ότι το κρυπτονόμισμα ως επένδυση έχει μεγαλύτερες πιθανότητες απόδοσης μακροχρόνια από ότι το ρευστό. Την προσοχή της εταιρείας τράβηξε η άνευ προηγουμένου ευκολία των κυβερνήσεων να τυπώσουν χρήμα για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ως αντίμετρα για τον πιθανό πληθωρισμό και την επακόλουθη υποτίμηση των συμβατικών νομισμάτων. Από τότε, η MicroStrategy ξεκίνησε να αγοράζει σε σταθερή βάση Bitcoin ανά τρίμηνο.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι απλοί, καθημερινοί επενδυτές υφίστανται απώλειες όταν η τιμή του Bitcoin πέφτει και κερδίζουν χρήματα όταν η τιμή του ανεβαίνει. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει απαραίτητα και για την MicroStrategy. Σύμφωνα με τα πρακτικά από τη τηλεδιάσκεψη της εταιρείας για τα κέρδη τριμήνου η οποία δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, ο Phong Le, πρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της MicroStrategy είπε ότι οι επενδύσεις σε Bitcoin της εταιρείας ταξινομούνται ως «άυλα περιουσιακά στοιχεία αορίστου χρόνου που υπόκεινται στους ισχύοντες λογιστικούς κανόνες». Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μετά την απόκτηση του, αν η αγοραία αξία ή συναλλακτική αξία του Bitcoin πέσει κάτω από τη λογιστική του αξία, η εταιρεία θα χρειαστεί να αναγνωρίσει χρεώσεις για απομειώσεις. Αυτές οι επιβαρύνσεις μπορούν στη συνέχεια να αξιοποιηθούν για τον νόμιμο συμψηφισμό της φορολογικής υποχρέωσης εταιρικού εισοδήματος.

  • Thanks 2
  • Confused 4
  • Sad 1