Το Facebook, ένας από τους μεγαλύτερους γίγαντες του Internet με πάνω από 1δις χρήστες πρόκειται να μην αποδώσει καθόλου φορολογία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τελευταίο δημοσίευμα.

Στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο κατάφερε να πετύχει επιστροφή φόρου $429 εκατομμυρίων δολαρίων χάρις του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών των υπαλλήλων του, για μείωση του φόρου. Πέρα από αυτό κατάφερε να μεταφέρει $2.17δις δολάρια φορολογικών ελαφρύνσεων για τα επόμενα χρόνια, επιτρέποντας έτσι να χρησιμοποιεί παρόμοιες τεχνικές κάθε χρόνο.

 

Φυσικά το Facebook δεν είναι η μόνη εταιρεία που πετυχαίνει ελάχιστα ποσά φορολόγησης. Και άλλες εταιρείες - γίγαντες όπως η Microsoft, η Apple και η Google βρίσκονται υπό συνεχείς πιέσεις να πληρώσουν τα χρήματα που αποφεύγουν μέσω της φορολογίας, ιδιαίτερα στην Ευρώπη όπου το φαινόμενο αυτό παρατηρείται πιο έντονα. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο εταιρείες κολοσσοί συναντήθηκαν με νομοθέτες προκειμένου να συζητήσουν τα φορολογικά τεχνάσματα που πραγματοποιούνται μέσα από νομοθετικά "παράθυρα".

 

Link.png Site: http://www.neowin.net/news/facebook-will-pay-no-tax-on-11-billion-profit-gets-refund-instead[/url]']neowin.net