Με χθεσινό μήνυμά του, ο δημιουργός του Facebook, Mark Zuckerberg μας ενημερώνει ότι η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έχει πλέον 2 δισεκατομμύρια μέλη.

Το εντυπωσιακό αυτό γεγονός, έρχεται 13 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας και μόλις 5 χρόνια μετά την ανακοίνωση εγγραφής 1 δισεκατομμυρίων μελών. Η τελευταία ενημέρωση τον περασμένο Μάρτιο ανέφερε ότι το Facebook είχε 1,94 δισ. μέλη, κάτι που ίσως φανερώνει και τη μείωση του ρυθμού με τον οποίο προστίθονται νέα μέλη. Τον ίδιο μήνα είχαμε μάθει ότι 1.28 δισ μέλη χρησιμοποιούν το Facebook καθημερινά χωρίς να υπάρχει κάποια νεώτερη ενημέρωση.

 

Στην ουσία το Facebook είναι μόλις η δεύτερη πλατφόρμα που καταφέρνει να πιάσει τον αριθμό των 2 δισεκατομυρίων μελών μετά το Android ενώ συγκριτικά με άλλες υπηρεσίες και κοινωνικά δίκτυα, ακολουθεί το YouTube με 1.5 δισ μέλη, το WhatsApp με 1,2 δισ μέλη και το WeChat με 889 εκατομμύρια μέλη. Το Instagram ακολουθεί με 700 εκατομμύρια μέλη ενώ αρκετά πιο χαμηλά βρίσκεται το Twitter με 328 εκατομμύρια μέλη και το Snapchat με 255 εκ.

 

Σε άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά που γνωστοποίησε χθες το Facebook, μαθαίνουμε ότι 175 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Love reaction (αντίδραση) καθημερινά ενώ 800 εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν έστω και ένα Like κάθε μέρα. Τέλος περισσότεροι από 1 δισ. άνθρωποι χρησιμοποιούν κάθε μήνα τα Groups του Facebook. Στη δήλωση του ο Zuckerberg αναφέρει ότι η εταιρεία του συνεχίζει την πρόοδο που κάνει για τη διασύνδεση όλου του κόσμου, με στόχο να φέρει όλους τους ανθρώπους πιο κοντά.

 

Link.png Site: TechCrunch