Με τη χρήση της υπηρεσίας eGov-KYC, η Viva Wallet δίνει τη δυνατότητα άμεσης δημιουργίας λογαριασμού χωρίς κάποιο έγγραφο.

Χρησιμοποιώντας το Viva Wallet app για Android ή iOS, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανοίξουν καταθετικό λογαριασμό στη Viva Wallet σε ελάχιστα λεπτά. Η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη από τη στιγμή που το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει το «Άνοιγμα λογαριασμού χωρίς έγγραφα μέσω EGov» και να κάνει σύνδεση (login) με τα στοιχεία που διαθέτει στο TAXISnet.

Η διαδικασία ταυτοποίησης ολοκληρώνεται στο επόμενο βήμα με την επίδειξη της ταυτότητας μέσω βιντεοκλήσης, με τον χρήστη να ενημερώνεται άμεσα για το IBAN του λογαριασμού του. Αυτός διαθέτει όλες τις δυνατότητες ενός τραπεζικού λογαριασμού, με τον πελάτη να έχει στη διάθεσή του όλες τις υπηρεσίες της Viva. Αυτές περιλαμβάνουν την άμεση έκδοση digital χρεωστικών καρτών που υποστηρίζονται από τις πλατφόρμες των Apple Pay και Google Play, δίνοντας τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών σε οποιοδήποτε φυσικό κατάσημα, με τη χρήση του smartphone.

Παρόμοια δυνατότητα δημιουργίας IBAN λογαριασμού μέσω smartphone έδιναν μέσω των εφαρμογών τους εδώ και αρκετά χρόνια fintech εταιρείες του εξωτερικού. Το τελευταίο διάστημα, προσπάθειες digital onboarding παρουσίασαν η Εθνική τράπεζα και η Alpha Bank σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού της διαδικασίας. Και στις δύο περιπτώσεις αν και δεν υπάρχει απαίτηση επίσκεψης του πελάτη στην τράπεζα, εντούτοις απαραίτητη προυπόθεση είναι το ανέβασμα μέσω της εφαρμογής διαφόρων εγγράφων όπως εκκαθαριστικό και ταυτότητα ενώ θα πρέπει ήδη ο ενδιαφερόμενος να κάνει χρήση άλλων υπηρεσιών της τράπεζας.

Την όλη διαδικασία έρχεται να απλοποιήσει η υπηρεσία eGov-KYC του Υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης που είναι διαθέσιμη για πιστωτικά ιδρύματα και στην οποία στηρίζεται η νέα υπηρεσία της Viva Wallet ενώ στο άμεσο μέλλον αναμένεται να υιοθετήσουν και οι συστημικές τράπεζες. Η υπηρεσία που δημιουργήθηκε με απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δίνει τη δυνατότητα ψηφιοποίησης των διαδικασιών και των μέσων επαλήθευσης στοιχείων που εφαρμόζονται ως προς τον πελάτη από τα υπόχρεα πιστωτικά ιδρύματα, γλιτώνοντας από τους πολίτες χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία καθώς δεν χρειάζεται να υποβάλλουν διαρκώς έγγραφα.

  • Like 3
  • Thanks 1