Φωτογραφίες και λίγο αργότερα, ένα βίντεο ενός συστήματος εικονικής πραγματικότητας (VR) "Meta Quest Pro" εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, αναρτημένο στο Facebook από τον Ramiro Cardenas, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η συσκευή είχε ξεχαστεί σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Η συσκευή που εμφανίζεται μοιάζει με το σύστημα Project Cambria για το οποίο η Meta έχει αναφερθεί δημοσίως από τα τέλη του περασμένου έτους και μοιάζει παράλληλα με αυτό που εντοπίστηκε σε παλιότερα βίντεο που αφορούσαν την εγκατάσταση του λογισμικού.

Το βίντεο δείχνει τον Cardenas να αφαιρεί τη συσκευή από τη συσκευασία της, αποκαλύπτοντας ένα μαύρο headset και ένα χειριστήριο με ανανεωμένο σχεδιασμό. Ενώ το σετ κεφαλής διαθέτει τρεις κάμερες στην πρόσοψή του, τα χειριστήρια διαθέτουν νέο σχεδιασμό που δεν έχει σχέση με τις άλλες προτάσεις της εταιρείας. 

Η συσκευασία φέρει την ετικέτα "Meta Quest Pro" στην επάνω αριστερή γωνία και μια εικόνα που δείχνει τα ακουστικά VR και τα χειριστήρια. Ο Cardenas παρείχε επίσης ένα κοντινό πλάνο της ετικέτας που είναι κολλημένη στο κουτί, η οποία αναφέρει "Not for resale - engineering sample", ενώ δήλωσε στο The Verge ότι το άτομο που έμεινε στο δωμάτιο έχει έκτοτε διεκδικήσει τα ακουστικά.

Οι εικόνες και το βίντεο κάνουν την εμφάνισή τους ακριβώς ένα μήνα πριν από την εκδήλωση Connect της Meta στις 11 Οκτωβρίου, η οποία βρίσκεται σε αρμονία με το χρονοδιάγραμμα που επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg για το πότε η εταιρεία θα αποκαλύψει το επόμενο VR headset της. Σε αυτό το συνέδριο αναμένεται να μάθουμε τα πάντα για το Project Cambria / "Quest Pro" και τα άλλα σχέδιά της εταιρείας για το metaverse, το AR και το VR.

Ο Cardenas μοιράστηκε αρχικά τις εικόνες στα σχόλια μιας ανάρτησης στην ομάδα Oculus Quest 2 στο Facebook και δήλωσε ότι υπήρχαν και άλλες παρόμοιες συσκευές. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ιστορία, αλλά όχι χωρίς προηγούμενο. Ίσως το πιο διάστημο παρόμοιο περιστατικό είναι αυτό με ένα πρωτότυπο iPhone 4 που ξεχάστηκε σε ένα μπαρ το 2010, ενώ πιο πρόσφατα, το Pixel 7 που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, πωλήθηκε στο eBay. Η Google έχει και άλλα παρόμοια περιστατικά όπως με ένα πρωτότυπο Pixel Watch το οποίο επίσης βρέθηκε σε ένα εστιατόριο.

Τον Ιούλιο, το Bloomberg ανέφερε ότι ο προγραμματιστής Steve Moser βρήκε αναφορές για ένα "Oculus Pro" στον κώδικα της Meta, οπότε όλα δείχνουν ότι αυτό είναι το όνομα στο οποίο έχει καταλήξει η Meta για την επερχόμενη συσκευή. 
 

  • Sad 1