Ο Elon Musk, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, ανακοίνωσε στο X ότι ο επερχόμενος αγώνας σε κλουβί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Mark Zuckerberg, θα μεταδοθεί ζωντανά στον λογαριασμό του στο Twitter (νυν X).

Ο Musk δήλωσε ότι τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για βετεράνους. Η Linda Yaccarino, η διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter, αναδημοσίευσε το tweet του Musk και σχολίασε ότι αδειάζει το ημερολόγιό της για την εκδήλωση. Ωστόσο, μια διαφορετική εκδοχή δίνει ο ίδιος ο Zuckerberg, ο οποίος απάντησε λίγες ώρες μετά μέσα από το δικό του λογαριασμό στο Threads. Στο πρώτο του σχετικό μήνυμα, αναφέρει συγκεκριμένα ότι είναι "απόλυτα έτοιμος" προσθέτοντας ότι έχει προτείνει στον Musk ο αγώνας να γίνει στις 26 Αυγούστου, χωρίς να πάρει όμως κάποια απάντηση. Μάλιστα πιστεύει ότι δεν θα πάρει κάποια απάντηση ενώ περνάει και στην επίθεση απαντώντας πάνω στο παρακάτω tweet του Musk, προτείνοντας "κάποια πιο αξιόπιστη πλατφόρμα για τη ζωντανή μετάδοση".

Post by @zuck
View on Threads

Η ιδέα για τον αγώνα σε κλουβί (στα πρότυπα του WWE) μεταξύ των δύο δισεκατομμυριούχων προέκυψε τον Ιούνιο, όταν συμφώνησαν για τον αγώνα μέσω μιας σειράς αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις αντίστοιχες πλατφόρμες τους. Έκτοτε, δεν υπήρχαν πολλές συζητήσεις σχετικά με τον αγώνα, μέχρι πρόσφατα, όταν μια ιστορία του Reuters ανέφερε τον Zuckerberg να δηλώνει ότι δεν ήταν σίγουρος αν ο αγώνας θα "διεξαχθεί". Παρά την αβεβαιότητα αυτή, ο Musk έχει δει να προπονείται με τον Lex Fridman και τον πρωταθλητή του UFC, George St-Pierre. Ο πρόεδρος του UFC, Dana White, φέρεται να έχει μεσολαβήσει μεταξύ των δύο.

Ο επερχόμενος αγώνας ακολουθεί την προφανή προσπάθεια του Zuckerberg να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα του και να κερδίσει τους οπαδούς του Musk. Αυτό συμβαίνει καθώς το νέο του κοινωνικό δίκτυο, το Threads, αποτελεί σημαντική πρόκληση για την κυριαρχία του Twitter στις αναρτήσεις σύντομου κειμένου. Πάντως για την ώρα δεν είναι ακόμη βέβαιο αν ο αγώνας θα διεξαχθεί πραγματικά, ειδικά με δεδομένο το σχόλιο του Zuckerberg τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, αν πραγματοποιηθεί, τα αθλητικά στοιχήματα ευνοούν προς το παρόν τη νίκη τον συνιδρυτή του Facebook λόγω της προπόνησής του και των προηγούμενων νικών του σε αγώνες ΜΜΑ.

  • Thanks 1
  • Sad 4