Στη μεγαλύτερη εξαγορά της ιστορίας της προχωράει η Microsoft η οποία εξαγοράζει το Skype, τη γνωστή VOIP εφαρμογή/υπηρεσία. Το Skype επιτρέπει την πραγματοποίηση δωρεάν τηλεφωνικών κλήσεων ανά τον κόσμο μέσω Internet ενώ υποστηρίζει και βιντεοκλήσεις όχι μόνο από υπολογιστές αλλά και από smartphones. Ακόμα παρέχει δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων σε σταθερά τηλέφωνα με καλύτερα τιμολόγια από τους εκάστοτε τοπικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003 από τη Σουηδία και αριθμεί μέχρι σήμερα 663 εκατομμύρια χρήστες.

 

Το τελικό ποσό εξαγοράς φτάνει τα 8.5 δισ. δολάρια, πολύ μεγαλύτερο από την πρώτη εξαγορά του Skype το 2005 όταν και η υπηρεσία είχε αρχικά εξαγοραστεί από το eBay με το ποσό των 2.6 δισ. δολαρίων. Το eBay δεν κατάφερε τα επόμενα χρόνια να την αξιοποιήσει κατάλληλα συσσωρεύοντας χρέη με αποτέλεσμα να πουλήσει το 70% της εταιρείας σε ομάδα επενδυτών για το ποσό των 1.9 δισ. δολαριών.

 

Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σε λίγες ώρες ενώ αναμένεται να γίνουν και οι πρώτες αναφορές για το πως προτίθεται η Microsoft να αξιοποιήσει την υπηρεσία.

 

Link.png Site: Wall Street Journal

Link.png Site: Επίσημη ανακοίνωση

 

Ενημέρωση : Στην επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας, η Microsoft αναφέρει ότι το Skype θα ενσωματωθεί σε συσκευές και συστήματα της εταιρείας όπως το Xbox, Xbox Live, Kinect, Outlook, Windows Phone και Lync ενώ θα συνεχίσει την υποστήριξη και δημιουργία εφαρμογών του Skype για άλλες πλατφόρμες εκτός των δικών της