Έτοιμο φαίνεται να είναι το Twitter να αυξήσει το όριο των χαρακτήρων που επιτρέπει σε κάθε tweet, διπλασιάζοντας το στην ουσία από τους 140 στους 280 χαρακτήρες.

Ήδη το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχει ξεκινήσει δοκιμές με περιορισμένο αριθμό χρηστών όπου τους δίνει τη συγκεκριμένη δυνατότητα, ενώ δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε αυτή θα γίνει μαζικά διαθέσιμη, κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία των δοκιμών. Σύμφωνα με τα στατιστικά της εταιρείας, μόλις το 9% των αγγλόφωνων χρηστών του Twitter συμπληρώνουν το όριο των 140 χαρακτήρων, με το ποσοστό που αφορά τις υπόλοιπες χώρες να είναι ακόμα μικρότερο.

 

Η αύξηση των χαρακτήρων ενός tweet αποτελούσε εδώ και χρόνια ένα από τα θέματα που ο συνιδρυτής και CEO της εταιρείας, Jack Dorsey αρνούνταν να συζητήσει, δηλώνοντας ότι τα μικρά μηνύματα ήταν και η πραγματική δύναμη του Twitter. Αυτό βεβαίως δεν εμπόδισε τον κόσμο να βρει άλλους τρόπους να παρακάμψει τα όρια της υπηρεσίας προκειμένου να αναφερθεί πιο αναλυτικά σε κάτι, είτε με δημοσίευση μιας εικόνας, είτε με τη δημιουργία ενός thread, και με τους δύο τρόπους να μη φημίζονται όμως για την ευχρηστία τους.

 

Με την ενδιαφέρουσα αυή εξέλιξη το Twitter δείχνει πρόθυμο να αλλάξει κάποια από τα «θεμέλια» του, μετά από σχόλια των χρηστών του. Άλλο ένα αποτελεί και η αδυναμία επεξεργασίας ενός tweet έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου ο χρήστης να διορθώσει κάποιο ορθογραφικό λάθος ή σύνδεσμο, με το Twitter να αρνείται μέχρι σήμερα να προσθέσει αυτή τη δυνατότητα.