Νέο επεισόδιο για τη σαπουνόπερα «Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk» είχαμε σήμερα.

Με μια νέα αγωγή, μερίδα μετόχων του Twitter μηνύουν τον Elon Musk, ισχυριζόμενοι ότι χειραγώγησε την τιμή της μετοχής προς δικό του όφελος κατά τη διάρκεια της συμφωνίας για την εξαγορά της εταιρείας. Η αγωγή εκπροσωπεί μια ομάδα επενδυτών του Twitter, αλλά αν αυτή δικαιωθεί, θα επέτρεπε σε κάθε μέτοχο να λάβει οικονομική αποζημίωση.

Η αγωγή κατατέθηκε την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνιας και υποστηρίζει ότι ο Musk έριξε σκόπιμα την τιμή της μετοχής της εταιρείας για να εξασφαλίσει μια καλύτερη συμφωνία. «Η δίκαιη αξία της μετοχής του Twitter έχει επηρεαστεί αρνητικά από τις ψευδείς δηλώσεις και την παράνομη συμπεριφορά του Musk», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αγωγή.

Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στην απόφαση του Musk να μην προχωρήσει στο due deligence της εταιρείας ως προϋπόθεση της εξαγοράς αλλά και τον ισχυρισμό του σε "ύποπτο χρονικό σημείο" ότι το Twitter είχε παραποιήσει τον αριθμό των bots που διαθέτει στην πλατφόρμα του.

«Εκείνη την εποχή, ο Musk γνώριζε πολύ καλά ότι το Twitter είχε έναν ορισμένο αριθμό "ψεύτικων λογαριασμών" και λογαριασμών που ελέγχονταν από "bots" και είχε μάλιστα διευθετήσει μια αγωγή που βασιζόταν στους ψεύτικους λογαριασμούς έναντι εκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρεται στην αγωγή. «Ο Musk είχε γράψει στο Twitter για το θέμα αυτό αρκετές φορές στο παρελθόν, πριν κάνει την προσφορά του για την εξαγορά του Twitter με πλήρη γνώση ύπαρξης των bots».

Η μήνυση υποστηρίζει, όπως πολλοί παρατήρησαν τότε, ότι ο Musk πιθανότατα προσπαθούσε να εξασφαλίσει χαμηλότερο αντίτιμο, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη δέσμευσή του και υποτιμώντας την αξία της εταιρείας. Από τότε που ανακοινώθηκε η αρχική δέσμευση του να αγοράσει την εταιρεία, οι μετοχές τεχνολογίας - συμπεριλαμβανομένης της Tesla, η οποία αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του Musk - έκαναν βουτιά.

Μετά τα σχόλια του Musk, οι μετοχές του Twitter σημείωσαν επίσης σημαντική πτώση, φαινόμενο που η αγωγή υποστηρίζει ότι είναι "εξαιρετικά ασυνήθιστο" δεδομένης της συμφωνηθείσας τιμής εξαγοράς της εταιρείας και η οποία έχει οριστεί στα 44 δισ. δολάρια.

  • Thanks 1
  • Haha 5
  • Confused 1
  • Sad 1