Ενώ οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολουθούσαν το συναρπαστικό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, το Twitter αποφάσισε να προχωρήσει σε μια ανακοίνωση βόμβα και να απαγορεύσει τη δημοσίευση συνδέσμων που "προωθούν" άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει προς το παρόν το Facebook, το Instagram, το Mastodon, το Truth Social, το Tribel, το Nostr και το Post. Επιπλέον το Twitter απαγορεύει τις υπηρεσίες link-in-bio όπως το Linktree και το Lnk.Bio, οι οποίες χρησιμοποιούνται συνήθως τόσο από δημιουργούς όσο και από επιχειρήσεις. Ουσιαστικά, δεν μπορείτε να δημοσιεύετε σε ένα tweet συνδέσμους προς άλλα προφίλ που έχετε σε διαφορετικά social media ή ακόμη και να πληκτρολογείτε το ψευδώνυμό σας σε ένα tweet.

Η εταιρεία που ανήκει στον Elon Musk όπως αναφέρει «δεν επιτρέπει πλέον την ελεύθερη προώθηση ορισμένων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης» στο Twitter. Παράλληλα η εταιρεία δήλωσε ότι καταργεί όλους τους λογαριασμούς που «δημιουργήθηκαν αποκλειστικά με σκοπό την προώθηση άλλων κοινωνικών δικτύων». Σχεδιάζει επίσης να αφαιρέσει συνδέσμους προς περιεχόμενο από τις προαναφερθείσες κοινωνικές πλατφόρμες, κάτι που ήδη ισχύει για συνδέσμους που αφορούν το Mastedon.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί από τους χρήστες μας μπορεί να είναι ενεργοί σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, ωστόσο από τώρα και στο εξής, το Twitter δεν θα επιτρέπει πλέον την ελεύθερη προώθηση συγκεκριμένων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης στο Twitter», αναφέρει η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, το Twitter θα σας ζητήσει να διαγράψετε τα tweets σας εάν σ’ αυτά αναφέρετε handles προς άλλα social media και οι πολλαπλές παραβιάσεις αυτής της πολιτικής θα έχουν ως αποτέλεσμα το προσωρινό κλείδωμα του λογαριασμού σας. Η εταιρεία δήλωσε ότι αν έχετε συνδέσμους προς οποιαδήποτε από αυτές τις πλατφόρμες στο βιογραφικό σας, θα αναστείλει προσωρινά τον λογαριασμό σας και θα σας ζητήσει να αλλάξετε το κείμενο που υπάρχει βιογραφικό σας.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η εταιρεία με επικεφαλής τον Musk θα σας αφήσει να δημοσιεύσετε το handle σας αν αποφασίσετε να πληρώσετε για να προωθήσετε το tweet.

Το βράδυ του Σαββάτου, το Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό του δημοσιογράφου της Washington Post, Taylor Lorenz. Η Lorenz είχε πρόσφατα διαγράψει όλα τα tweets της και είχε μόνο τρεις αναρτήσεις στο λογαριασμό της: δύο προωθώντας άλλους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μία ζητώντας από τον Musk να σχολιάσει μια ιστορία πάνω στην οποία εργάζεται με τον Drew Harwell, έναν συνάδελφο της Post. Ο Harwell, μαζί με δημοσιογράφους όπως ο Ryan Mac των New York Times και ο Donie O'Sullivan του CNN, είχε τεθεί προσωρινά σε διαθεσιμότητα μετά την ανάρτηση για το πώς απαγορεύτηκε ο Twitter λογαριασμός του Mastodon επειδή έκανε link στον λογαριασμό του ElonJet στο Mastodon. Ο λογαριασμός του ίδιου και άλλων δημοσιογράφων αποκαταστάθηκε αφού ο Musk δημοσίευσε μια δημοσκόπηση για να ψηφίσουν οι χρήστες για την τύχη των δημοσιογράφων.

Όταν η Lorenz δημοσίευσε links προς άλλα social media της και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αυτή η πολιτική του Twitter δεν υπήρχε ακόμη. Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, ο λογαριασμός της φαίνεται να έχει αποκατασταθεί. 

Ενημέρωση 13:12 - Λίγες ώρες μετά την παραπάνω ανακοίνωση, το Twitter δείχνει να παίρνει πίσω την αμφιλεγόμενη πολιτική αφαιρώντας τη σχετική σελίδα, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη ανακοίνωση. Η σελίδα έχει διατηρηθεί στο webarchive και είναι διαθέσιμη εδώ.

  • Like 4
  • Confused 1