Το αναδυόμενο παράθυρο ενημέρωσης θα ζητά από τους χρήστες να επεξεργαστούν τα μηνύματά τους προτού ανεβάσουν ένα tweet, σε περίπτωση που έχουν γράψει μηνύματα εκφοβισμού με απρεπείς χαρακτηρισμούς.

Ένα χρόνο αφότου το Twitter άρχισε να ζητά δοκιμαστικά από τους χρήστες να ξανασκεφτούν ένα προσβλητικό tweet, η εταιρεία επεκτείνει πλέον τη λειτουργία σε όλους τους χρήστες iOS και Android που χρησιμοποιούν την εφαρμογή στα Αγγλικά. Η δυνατότητα, παρόμοια με άλλες λειτουργίες anti-bullying άλλων εταιρειών, ανιχνεύει δυνητικά επιβλαβείς ή προσβλητικές απαντήσεις και παρακινεί τους χρήστες να αλλάξουν το tweet προτού πατήσουν «Αποστολή».

Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει πραγματοποιήσει βελτιώσεις τον τελευταίο χρόνο για να μειώσει τις περιπτώσεις όπου οι χρήστες ενδέχεται να βλέπουν αυτές τις οδηγίες χωρίς λόγο. Για παράδειγμα, οι αλγόριθμοι λαμβάνουν υπόψη και τη φύση της σχέσης μεταξύ των δύο χρηστών της συζήτησης, καθώς οι άνθρωποι που γνωρίζουν ο ένας τον άλλον μπορεί να είναι πιο πιθανό να αστειεύονται ή να επικοινωνούν μεταξύ τους διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Το σύστημα μπορεί επίσης να λαμβάνει καλύτερα υπόψη καταστάσεις στις οποίες διάφορες κοινότητες χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς που για άλλους να φαίνονται προσβλητικοί αλλά εν τέλει να μην χρησιμοποιούνται με επιβλαβείς τρόπους.

Τα σχετικά μηνύματα του Twitter είναι μία από τις πολλές ενημερώσεις που έκανε η εταιρεία για να μειώσει τις περιπτώσεις εκφοβισμού και παρενόχλησης ώστε να ωθήσει υγιέστερες συνομιλίες. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι δοκιμές του anti-bullying χαρακτηριστικού έχουν δείξει ήδη κάποια επιτυχία, με το 34% των ατόμων που έλαβαν τις σχετικές προτροπές να επιλέγουν τελικά να επανεξετάσουν την αρχική τους απάντηση. Αν και το ποσοστό μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα υψηλό, το Twitter αναφέρει πως αυτό θα μπορούσε να μειώσει σε δεύτερο χρόνο τα μηνύματα εκφοβισμού, αφού οι χρήστες ενδεχομένως να μην ήθελαν να ξαναδούν μία παρόμοια προτροπή.

  • Haha 1