Μια δεκαετία από τότε που αγόρασε το GeoCities, όταν η «φούσκα» των dotcom ακόμα μεγάλωνε, η Yahoo ανακοινώνει ότι κλείνει την υπηρεσία φιλοξενίας προσωπικών ιστοσελίδων και παροτρύνει τους χρήστες της να προτιμήσουν την αντίστοιχη συνδρομητική υπηρεσία της.

 

Ανακοίνωση στο δικτυακό τόπο της εταιρείας αναφέρει ότι το GeoCities δεν δέχεται πλέον νέους συνδρομητές και πρόκειται να κλείσει οριστικά το καλοκαίρι. Οδηγίες για το πώς οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν τα δεδομένα από τις ιστοσελίδες τους αναμένονται το καλοκαίρι.

 

Οι χρήστες του GeoCities παροτρύνονται επίσης να εγγραφούν στο Yahoo Web Hosting, την αντίστοιχη συνδρομητική υπηρεσία, gia 5,98 δολάρια το μήνα.

 

Η εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Yahoo ότι θα απολύσει 700 εργαζόμενους, δηλαδή το 5% του δυναμικού της. Από τότε που ανέλαβε καθήκοντα η νέα διευθύνουσα σύμβουλος Κάρολ Μπαρτζ, η εταιρεία έχει «κλαδέψει» διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες (Briefcase, Farechase, My Web, Yahoo Live κ.ά) σε μια προσπάθεια να μειώσει τα έξοδά της και να ανταγωνιστεί τη Google.

 

Η Yahoo αγόρασε το GeoCities σε μια συμφωνία ύψους περίπου 4,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.

 

Η υπηρεσία ήταν κάποτε αρκετά δημοφιλής, ουδέποτε όμως απέδωσε τα αντίστοιχα κέρδη. Μετά την στροφή των χρηστών στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, το GeoCities είχε περιορισμένη απήχηση τα τελευταία χρόνια.

 

Source.png Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ On-Line