O Steve Ballmer παραβρέθηκε σε συνέδριο πληροφορικής που έγινε στο Λονδίνο και δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει μία πρώτη γεύση για το λειτουργικό Windows Cloud.

Αν και οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις της Microsoft θα γίνουν σε ένα μηνά περίπου, ο Ballmer έσπευσε να τονίσει το γεγονός ότι το λειτουργικό αυτό θα απευθύνεται και σε προγραμματιστές που γράφουν cloud-computing εφαρμογές. Γενικά το cloud computing αναφέρεται σε προγράμματα που εμφανίζονται και διαχειρίζονται από τον χρήστη μέσα από web browser ενώ όλες οι εργασίες και η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται σε απομακρυσμένα data centers. Να τονίσουμε εδώ οτι τα Windows Cloud, που μάλλον δεν θα ονομάζονται έτσι στην ανακοίνωση της Microsoft, είναι ένα ξεχωριστό project απο αυτό των Windows 7 που θα αντικαταστήσουν τα Vista.

 

Εταιρείες όπως η Google και η Salesforce.com έχουν επενδύσει πολλά στην ιδέα παροχής λογισμικού μέσα από το διαδίκτυο. Από την άλλη η Microsoft έχει χτίσει το βασίλειο της στο desktop λογισμικό. Βλέπει όμως τις εξελίξεις και προσπαθεί να μην χάσει το τρένο των νέων τάσεων στην πληροφορική.

 

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι στόχος της είναι η μεταφορά του desktop λογισμικού στο web. Η στρατηγική της ονομάζεται «software plus services», κάτι που δηλώνει τον εμπλουτισμού των εφαρμογών της από online υπηρεσίες.

 

Ο Ballmer μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά πως «επιθυμούμε λογισμικό αρκετά δυνατότερο από κάτι που μπορεί να τρέξει μέσα σε έναν web browser»

 

Source.png Πηγή: pcw.gr