Σύντομα θα μάθουμε όπως φαίνεται τα σχέδια της Microsoft για μια νέα υπηρεσία του Azure που για την ώρα έχει την ονομασία "Cloud PC".

Με βάση πληροφορίες που υπήρχαν τον περασμένιο Ιούλιο, γνωρίζουμε ότι η Microsoft αναπτύσσει μια cloud υπηρεσία που θα προσφέρει κυρίως σε επιχειρήσεις τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης σε έναν desktop υπολογιστή που τρέχει Windows, έχοντας τη δυνατότητα να τρέχει και να εγκαθιστά τις εφαρμογές που επιθυμεί όπως το Office. Σύμφωνα με υλικό σχετικό με την υπηρεσία που δημοσίευσε ο πάντα αξιόπιστος λογαριασμός WalkingCat στο Twitter, η εταιρεία θα προωθήσει τη νέα υπηρεσία ως μέρος του Azure, περιγράφοντάς την ως «μια σύγχρονη, ελαστική εμπειρία Windows που βασίζεται στο cloud και επιτρέπει στις εταιρείες να έχουν ενημερωμένο hardware με τον πιο απλό τρόπο, και με τη δυνατότητα εύκολης επέκτασης του».

Η Microsoft σχεδιάζει να προωθήσει την υπηρεσία ως μέρος του προγράμματος Microsoft 365 (πρώην Office 365), με οριζόντια τιμή ανά χρήστη για τις οποίες ακόμα όμως δεν έχουμε οποιαδήποτε πληροφορία παρά μόνο ότι θα υπάρχουν τρεις διαθέσιμες συνδρομές, Medium, Heavy και Advanced. Το Medium πακέτο προορίζεται για γενική χρήση με έμφαση στο χαμηλό κόστος και περιλαμβάνει ένα Cloud PC με 2 virtual CPUs, 4GB μνήμη και 96GB SSD.

Το επόμενο πλάνο με την ονομασία Heavy αποτελείται από λύση με 2 virtual CPUs, 8GB RAM και 96GB SSD. Αυτή σύμφωνα με τη Microsoft προορίζεται για χρήστες με αυξημένες ανάγκες σε υπολογιστική ισχύ για βελτιστοποιημένη απόδοση και ταχύτητα. Η τρίτη λύση με την ονομασία Advanced θα προσφέρει ένα Cloud PC με τρεις Virtual CPU, 8GB μνήμη και περιέργως 40GB SSD για εργασίες που έχουν σχέσει με γραφικά και επεξεργασία δεδομένων. 

Για τη χρήση ενός Cloud PC όπως φαίνεται θα είναι απαραίτηση η εγκατάσταση της εφαρμογής Microsoft Remote Desktop η οποία κυκλοφορεί όχι μόνο για Windows (32-bit/64-bit/Arm64) αλλά και για macOS, iOS και Android.

  • Like 3
  • Thanks 1