Η πρώτη beta έκδοση του Edge browser της Microsoft η οποία στηρίζεται στην Chromium engine, είναι γεγονός όσο πλησιάζουμε προς την τελική έκδοση. 

Τη beta έκδοση του νέου Edge browser μπορούν να κατεβάσουν όχι μόνο οι χρήστες Windows 10 αλλά και παλαιότερων εκδόσεων όπως Windows 7, 8 και 8.1 ενώ είναι διαθέσιμη και για macOS συστήματα. Παράλληλα η Microsoft εγκαινιάζει το κανάλι beta μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν τελευταίες δοκιμαστικές εκδόσεις του browser, οι οποίες διακρίνονται για τη σταθερότητά τους έναντι των εκδόσεων που βρίσκουμε στα κανάλια Canary (καθημερινή ανανέωση) και Dev (εβδομαδιαία ανανέωση). Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Microsoft, η εταιρεία θα ανανεώνει το beta κανάλι με νέα έκδοση κάθε 6 εβδομάδες.

Παράλληλα με την ανακοίνωση, η Microsoft αναφέρει ότι ήδη 1 εκατομμύριο downloads έχουν πραγματοποιηθεί από τον Απρίλιο όταν και κυκλοφόρησε η πρώτη δοκιμαστική έκδοση του Edge browser ο οποίος πλέον θα στηρίζεται στην ίδια μηχανή με αυτή του Google Chrome, έχοντας παράλληλα απόλυτη συμβατότητα με τα περισσότερα extensions του δημοφιλέστερου browser της αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική έκδοση που θα διατεθεί σε όλους, θα κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του νέου έτους και σε ότι αφορά τα Windows 10, θα γίνει διαθέσιμη μέσω του Microsoft Store, χωρίς να αποτελεί μέρος του λειτουργικού συστήματος. Με τον τρόπο αυτό, η Microsoft θα μπορεί να ακολουθήσει έναν πολύ πιο ενεργό κύκλο αναβαθμίσεων της εφαρμογής, χωρίς να πρέπει να περιμένει την κυκλοφορία κάποιας νέας έκδοσης των Windows 10. Όταν γίνει αυτό, ο Chromium Edge θα αντικαταστήσει πλήρως και τον Edge που γνωρίζουμε τώρα -και κανένας δεν χρησιμοποιεί-.

Η πρώτη beta έκδοση του νέου Edge φέρει υποστήριξη από το Edge Insider Addons store αλλά και από το Chrome Store. Υποστηρίζει παράλληλα το Internet Explorer mode ενώ η Microsoft θα προσθέσει σύντομα λειτουργία για τη διακοπή της αυτόματης αναπαραγωγής ήχου και βίντεο από τις ιστοσελίδες, χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη.

ZDNet

  • Like 3