Έπειτα από μία σειρά κλειστών δοκιμών, τα Xbox Game Studios και το Asobo Studio ανακοίνωσαν πως το επόμενης γενιάς Flight Simulator έρχεται τον επόμενο μήνα.

Το Flight Simulator είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελία με το παιχνίδι να κυκλοφορεί σε τρεις εκδόσεις. Η βασική έκδοση πωλείται στα 59,99 δολάρια, η deluxe στα 89,99 δολάρια και η premium deluxe στα 119,99 δολάρια, με τις πιο ακριβές εκδόσεις να διαθέτουν περισσότερα αεροπλάνα αλλά και λεπτομερέστερες εκδόσεις των μεγαλύτερων αεροδρομίων.

Η Microsoft μαζί με την Asobo Studio χρησιμοποίησαν στοιχεία από τους χάρτες Bing αλλά και τεχνολογία A.I. στο Azure για να ψηφιοποιήσουν ουσιαστικά ολόκληρη τη Γη αλλά και όλα τα διαθέσιμα αεροδρόμια για το Flight Simulator, ένα αρκετά δύσκολο έργο αφού οι ώρες που χρειάστηκαν προκειμένου να δημιουργηθούν ρεαλιστικές ψηφιακές εκδόσεις των μεγαλύτερων αεροδρομίων ανά τον κόσμο (από τα συνολικά 37.000 που περιλαμβάνει το παιχνίδι), ήταν όπως εύκολα φαντάζεται κανείς, πολλές. Αεροδρόμια τα οποία για να αγοράσει κάποιος σήμερα θα έπρεπε να ξοδέψει περίπου 30 δολάρια για να τα προσθέσει είτε στο Flight Simulator X είτε στο X-Plane.

Η βασική έκδοση παρέχει στον χρήστη 20 αεροπλάνα και 30 λεπτομερείς εκδόσεις αεροδρομίων, η deluxe προσφέρει 25 αεροπλάνα και 35 λεπτομερή αεροδρόμια ενώ η ακριβότερη έκδοση ανεβάζει τους αριθμούς αυτούς σε 30 και 40 αντίστοιχα. Έτσι λοιπόν, αν κάποιος θέλει να απολαύσει στο PC ή την κονσόλα του αεροδρόμια όπως το O'Hare του Σικάγο και το Schiphol του Άμστερνταμ, θα πρέπει να προτιμήσει τη deluxe έκδοση του τίτλου, ενώ αν στα "θέλω" του συγκαταλέγονται το Heathrow και η Φρανκφούρτη, τότε θα πρέπει να πάει στην ακόμα πιο ακριβή πρόταση.

Το ίδιο ισχύει και για τα αεροπλάνα, με το 787-10 Dreamliner για παράδειγμα να διατίθεται μόνο στη deluxe έκδοση. Βέβαια, με βάση όσα έχει δείξει η Asobo Studio, ακόμη και τα 20 αεροπλάνα της βασικής έκδοσης έχουν σχεδιαστεί με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια συγκριτικά με τις προηγούμενες εκδόσεις και ίσως και ακόμη καλύτερα και από ορισμένα add-on που είναι διαθέσιμα σήμερα.

Επιπρόσθετα, Microsoft και Asobo Studio έχουν χρησιμοποιήσει τεχνολογίες cloud για τη μεταφορά των ρεαλιστικών τοπίων στον υπολογιστή του χρήστη on demand. Είναι πιθανό να δούμε και σε αυτόν τον τομέα τακτικές ενημερώσεις σε κάθε έκδοση ξεχωριστά, αν και για την ώρα οι πληροφορίες δεν είναι ακόμη σαφείς.

Η Microsoft αναφέρει χαρακτηριστικά για το Flight Simulator:

Ο στόλος των αεροπλάνων σας και τα λεπτομερή αεροδρόμια από οποιαδήποτε έκδοση κι αν επιλέξετε είναι όλα διαθέσιμα από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας, καθώς και πρόσβαση στις τρέχουσες ενημερώσεις περιεχομένου που θα εξελίσσονται συνεχώς και θα επεκτείνουν την πλατφόρμα προσομοίωσης πτήσεων.

Με την κλειστή beta του παιχνιδιού να ξεκινά οσονούπω, η λογική λέει ότι θα έχουμε ακόμα περισσότερα νέα γι' αυτό εντός των προσεχών εβδομάδων.

  • Like 5