Μέσα από ειδική ανάρτηση στο επίσημο blog των Windows 8, ο Steven Sinofski πρόεδρος του τμήματος των Windows στη Microsoft και ο Chris Jones αντιπρόεδρος του Live ανέλυσαν με λεπτομέρειες την ενοποίηση των υπηρεσιών της εταιρείας στο Cloud που θα παρέχονται στα Windows 8 και στο λογισμικό του Windows Phone. Αναφέρουν ότι οι Cloud υπηρεσίες των Windows 8 θα αποτελέσουν μια σημαντική αναβάθμιση στην πλατφόρμα του Live, η οποία απέτυχε να εκπληρώσει τις προσδοκίες ως μια “πραγματικά διασυνδεδεμένη υπηρεσία”.

 

Έτσι για την είσοδο στις υπηρεσίες της εταιρείας θα υπάρχει πλέον ένας “Microsoft λογαριασμός” μέσω του οποίου θα παρέχεται πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες της όπως το Xbox, το Skydrive κλπ. Μέχρι σήμερα οι λογαριασμοί χρηστών της Microsodt είχαν την ονομασία Windows Live ID’s. Στα Windows 8, οι λογαριασμοί των χρηστών θα δίνουν τη δυνατότητα χρήσης των ίδιων ρυθμίσεων σε όλες τις συσκευές, μέσω του Microsoft λογαριασμού.

 

Screen%20Shot%202012-05-03%20at%2012.22.28%20PM.png

 

Σύμφωνα με την εταιρεία, με την απαλοιφή της επωνυμίας του “Windows Live” θα αποβληθεί η ποπυπλοκότητα των προσφερόμενων λογαριασμών στο Cloud. Δημοσιεύτηκε μάλιστα και ένα video στο οποίο παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο οι υπηρεσίες της Microsoft συνδέονται μεταξύ όλων των πλατφόρμων, και μέσω ενός web browser.

 

Οι πλατφόρμες των Windows 8 και Windows Phone θα κάνουν χρήση των παρακάτω Cloud υπηρεσιών: Microsoft accounts, SkyDrive, Mail/Hotmail, Calendar, People, Messaging και Photos. Σύμφωνα με το Sinofsky, οι υπηρεσίων του Windows Live χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα. Επιπλέον, το Hotmail μετρά 350 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, το Messenger 300 εκατομμύρια, ενώ το SkyDrive 130 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

 

Link.png Site: neowin.net