Η εξέλιξη της Microsoft από μια εταιρεία λογισμικού σε μια εταιρεία που κατασκευάζει και συσκευές είναι πλέον ξεκάθαρη ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, και αυτό είναι το κυρίως θέμα της τελευταίας επιστολής του Steve Ballmer προς τους μετόχους της εταιρείας. Η Microsoft βρίσκεται μόλις λίγες ημέρες πριν από την κυκλοφορία του δικού της tablet, παράλληλα με την κυκλοφορία ενός ριζικά ανασχεδιασμένου λειτουργικού συστήματος με έμφαση στις δυνατότητες αφής.

Ο Ballmer τονίζει ότι η Microsoft θα συνεχίσει να κατασκευάζει τις δικιές της συσκευές, ενώ παράλληλα δε θα διακοπούν οι συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρείες για την κατασκευή Windows PC, tablets και smartphones συσκευών. "Μπορεί να υπάρξουν διαστήματα όπου θα κατασκευάζουμε συγκεκριμένες συσκευές για συγκεκριμένους σκοπούς, όμως σε όλες μας τις συνεργασίες θα επικεντρονώμαστε στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, λογισμικού και συσκευών". Σε αυτό το σημείο αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Xbox και το Surface tablet. Σίγουρα το νέο tablet της εταιρείας δεν έχει σκοπό να αποτελέσει μια παροδική κυκλοφορία συσκευής και αυτό φαίνεται από τις διαφημιστικές καμπάνιες που έχουν ξεκινήσει για την προώθησή του.

 

Ρίχνοντας μια ματιά στο μέλλον ο Ballmer αναφέρει ότι η Microsoft εστιάζει συνεχώς στην ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών και προϊόντων, με ολοένα και περισσότερο φυσικούς τρόπους χειρισμού για τον άνθρωπο όπως η αφή, οι χειρονομίες και η ομιλία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτό είναι η μετατροπή του Kinect χειριστηρίου του Xbox από ένα project εργαστηρίου σε μια συσκευή που πωλείται στην αγορά. Παρόμοιες κινήσεις θα υπάρξουν και στην πλατφόρμα των Windows όπου η εταιρεία σκοπεύει στη δημιουργία ενός ενοποιημένου οικοσυστήματος μεταξύ διαφορετικών κατηγοριών συσκευών όπως οι επιτραπέζιοι υπολογιστές, τα tablets, τα τηλέφωνα οι servers και το cloud.

 

Link.png Site: theverge.com