Η ιστοσελίδα DigiTimes, έχοντας επιβεβαιωθεί στο παρελθόν με αναφορές για τη δημιουργία tablet από τη Microsoft, επανέρχεται στο θέμα με σημερινό δημοσίευμα στο οποίο αναφέρει ότι η εταιρεία ετοιμάζει σύντομα τα αποκαλυπτήρια νέων μοντέλων.

Η δεύτερη γενιά των Surface tablets θα αποτελείται όπως αναφέρει το DigiTimes από μοντέλα με οθόνη 7' έως 9 ιντσών και τα οποία θα τρέχουν την έκδοση 8.1 των Windows η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στο συνέδριο Build στις 26 Ιουνίου. Μάλιστα η ίδια πηγή αναφέρει ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο η Microsoft θα παρουσιάσει τα νέα Surface tablets με πιθανότερο την αποκάλυψη ενός μοντέλου με οθόνη 7' ιντσών κάτι που έχει με τη σειρά του επιβεβαιώσει και η Wall Street Journal.

 

Σε μια παράλληλη είδηση, με βάση νέα δεδομένα της εταιρείας IDC, το Surface RT και το Surface Pro καταφέρνουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αγορά με πωλήσεις 900.000 συσκευών το πρώτο τρίμηνο του έτους. Το νούμερο αυτό κατατάσσει τη Microsoft μέσα στους πρώτους 5 κατασκευαστές tablet μαζί με την Apple, Samsung, Asus και Amazon αλλά με ποσοστό μόλις 1.8%.

 

IDC_tablet_shipments_Q1_2013.jpg

 

Link.png Site: ']DigiTimes

Link.png Site: http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS24093213']idc.com