Μνήμες από το παρελθόν φέρνει η Microsoft, επιλέγοντας να διαθέσει τον πηγαίο κώδικα του File Manager, της εφαρμογής διαχείρισης αρχείων των Windows 3.0 και 3.1 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 90. 

Αντικαταστάθηκε από τον Explorer με την κυκλοφορία των Windows 95, το πρώτο ανεξάρτητο λειτουργικό σύστημα με γραφικό περιβάλλον της Microsoft που πήρε τη θέση του MS-DOS και της γραμμής εντολών του. Ο File Manager εξακολουθούσε να περιλαμβάνεται και στις επόμενες εκδόσεις των Windows αλλά μόνο για λόγους συμβατότητας. Πλέον έχοντας την άδεια ανοιχτού λογισμικού του MIT OSS, ο File Manager μπορεί να εγκατασταθεί στα Windows 10 απλά και μόνο για λόγους ιστορικότητας αφού από τότε,  πολλά έχουν αλλάξει.

Στο Github οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τον πηγαίο κώδικα και να προχωρήσουν σε compile είτε έχουν την 32bit έκδοση των Windows 10 είτε την 64bit. Μάλιστα η Microsoft διαθέτει δύο εκδόσεις του File Manager, η πρώτη η οποία είναι και η έκδοση που υπήρχε στις εκδόσεις των Windows τη δεκαετία του 90, αλλά και μία δεύτερη που έχει επιπλέον χαρακτηριστικά τα οποία παρουσιάστηκαν μετέπειτα, όπως οι δημοφιλείς συντομεύσεις ctrl+c, ctrl+v και ctrl+p.

Engadget

  • Like 4
  • Thanks 1