Σε ένα προσωρινό πόρισμα, η Αρχή Ανταγωνισμού (CMA) δήλωσε ότι η Activision ενδέχεται να χρειαστεί να διασπαστεί σε ξεχωριστές επιχειρήσεις για να προχωρήσει η συγχώνευση.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι διεξήγαγε ευρεία έρευνα κατά τους τελευταίους πέντε μήνες για να προσδιορίσει τις πιθανές επιπτώσεις της συμφωνίας. Επισημαίνοντας ότι η Microsoft κατέχει ήδη το 60-70% της αγοράς των παγκόσμιων υπηρεσιών cloud gaming, δήλωσε ότι η εξαγορά της Activision θα "ενίσχυε αυτή την ισχυρή θέση" και θα μείωνε σημαντικά τον ανταγωνισμό στο cloud gaming. Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε "ενδεχομένως να βλάψει τους gamers του Ηνωμένου Βασιλείου, ιδίως εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή δεν θέλουν να αγοράσουν μια ακριβή κονσόλα παιχνιδιών ή ένα gaming PC".
Η CMA δήλωσε ότι η συμφωνία μπορεί να λειτουργήσει εάν η Activision Blizzard εκποιήσει τμήματα της επιχείρησής της. Συγκεκριμένα, θα μπορούσε να διαχωρίσει είτε τα τμήματα της Activision και της Blizzard, είτε την επιχείρηση που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο franchise της, το Call of Duty (CoD). Ο στόχος, δήλωσε, θα ήταν να διατηρήσει περιουσιακά στοιχεία με τη νέα εταιρεία "ικανά να ανταγωνίζονται αποτελεσματικά υπό ξεχωριστή ιδιοκτησία".
Σε απάντηση της, η Microsoft δήλωσε ότι έχει ήδη αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της CMA σχετικά με τον ανταγωνισμό. «Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε αποτελεσματικές και εύκολα εφαρμόσιμες λύσεις που να αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες της CMA», δήλωσε στο Engadget ο εταιρικός αντιπρόεδρος και αναπληρωτής γενικός σύμβουλος της Microsoft, Rima Alaily. «Η δέσμευσή μας να παραχωρήσουμε μακροπρόθεσμα 100% ισότιμη πρόσβαση στο Call of Duty στη Sony, τη Nintendo, το Steam και άλλους, διατηρεί τα οφέλη της συμφωνίας για τους gamers και τους προγραμματιστές και αυξάνει τον ανταγωνισμό στην αγορά».
Η συγχώνευση που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, θα επιτρέψει στη Microsoft να προσθέσει τίτλους όπως το Call of Duty στην ήδη εντυπωσιακή βιβλιοθήκη παιχνιδιών της. Ωστόσο, η συμφωνία προσέκρουσε από την αρχή στις ρυθμιστικές αρχές, λόγω των ανησυχιών ότι θα απέκλειε το PS5 της Sony και άλλες κονσόλες από βασικά παιχνίδια, ιδίως το CoD. Η Sony ως άμεση αντίπαλος της Microsoft, αντιτίθεται σθεναρά στη συμφωνία, έχοντας χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως "game-changer που αποτελεί απειλή για τη βιομηχανία μας".
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η CMA ανακοίνωσε ότι ξεκινάει έρευνα για την αντιμονοπωλιακή συμφωνία. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ έχει επίσης ασκήσει αγωγή για να εμποδίσει την εξαγορά, και η ΕΕ πρόκειται να λάβει τη δική της απόφαση στις 11 Απριλίου.
Η Microsoft δήλωσε τότε ότι οι ανησυχίες της CMA ήταν άστοχες και ότι τα επιχειρήματά της βασίζονταν σε "δηλώσεις της Sony που μόνο στόχο έχουν τα δικά της συμφέροντα". Τον Νοέμβριο, επιβεβαίωσε ότι θα υποστηρίζει το Call of Duty στο PlayStation "για πάντα" και υποσχέθηκε να το φέρει στις κονσόλες Switch της Nintendo και στο Steam.
Η Microsoft έχει πλέον προθεσμία μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της CMA, ενώ η τελική έκθεση της ρυθμιστικής αρχής αναμένεται στις 26 Απριλίου. «Η δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι gamers του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα βρεθούν στα διασταυρούμενα πυρά παγκόσμιων συμφωνιών που, με την πάροδο του χρόνου, θα μπορούσαν να βλάψουν τον ανταγωνισμό και να οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές, λιγότερες επιλογές ή λιγότερη καινοτομία. Διαπιστώσαμε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει τώρα», δήλωσε ο Martin Coleman, ο οποίος προήδρευσε μιας ομάδας ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που διεξήγαγε την έρευνα.
- 4
ΣΧΟΛΙΑ (55)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση