Η Microsoft κατάφερε να προσπεράσει την Apple και αυτή τη στιγμή είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή στον κόσμο.

Η εταιρεία της οποίας ηγείται ο Satya Nadella βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη κορυφή του κόσμου με χρηματιστηριακή αξία $2,46 τρισεκατομμυρίων, με την Apple να ακολουθεί στην 2η θέση με χρηματιστηριακή αξία $2,43 τρισεκατομμυρίων ακολουθούμενη από τον Σαουδαραβικό πετρελαϊκό γίγαντα Aramco.

H πτώση της χρηματιστηριακής αξίας της Apple ήρθε μετά από την ανακοίνωση των τελευταίων τριμηνιαίων οικονομικών της αποτελεσμάτων, τα οποία χαρακτηρίστηκαν απογοητευτικά από μερίδα επενδυτών και αναλυτών της Wall Street και παρά την ανάπτυξη που επέδειξε σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες (π.χ. τα έσοδα $9,17 δισεκατομμυρίων για το τέταρτο τρίμηνο από τις πωλήσεις υπολογιστών Mac αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών ενώ τα έσοδα $8,25 δισεκατομμυρίων για τα iPad ήταν ανεβασμένα κατά 21% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι).

Τον Μάϊο είχε δημοσιευτεί μία έκθεση στην οποία επισημαίνονταν τομείς που ενδεχομένως οι Apple και Microsoft θα διασταύρωναν τα ξίφη τους με ολοένα μεγαλύτερη ένταση και καθώς οι δύο εταιρείες εξακολουθούν να επενδύουν τεράστια χρηματικά ποσά στην επαυξημένη πραγματικότητα και την τεχνητή νοημοσύνη, ο μεταξύ τους ανταγωνισμός αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερος με την πάροδο του χρόνου. 

micro_vs_app.jpg

  • Like 5