Πλέον ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να θυμάται τον κωδικό του.

Η διαχείριση των κωδικών μπορεί να γίνει δύσκολη και χρονοβόρα με τον καιρό ακόμη και για τους πιο προχωρημένους χρήστες. Ο χρήστης δαπανά αρκετό χρόνο σε δεκάδες εφαρμογές και ιστοσελίδες, με αποτέλεσμα να πρέπει να φροντίζει οι κωδικοί που χρησιμοποιεί να ενημερώνονται τακτικά αλλά ταυτόχρονα να είναι και μοναδικοί σε περίπτωση παραβίασης.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Microsoft είναι ενθουσιασμένη να ανακοινώσει πως πλέον οι χρήστες μπορούν να αφαιρέσουν τον κωδικό πρόσβασης από τον Microsoft λογαριασμό τους και να συνδεθούν σε αυτόν χρησιμοποιώντας μεθόδους χωρίς κωδικό, όπως Windows Hello, Microsoft Authenticator app ή ακόμη και μέσω κωδικού επαλήθευσης που αποστέλλεται στο κινητό ή στο e-mail.  Αυτή η δυνατότητα θα βοηθήσει τους χρήστες να προστατεύσουν τον λογαριασμό τους από επιθέσεις όπως phishing ενώ ταυτόχρονα θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση στις υπηρεσίες της Microsoft.

Η διαδικασία αφαίρεσης του κωδικού πρόσβασης από τον Microsoft λογαριασμό φαίνεται αρκετά απλή, αφού το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να κατεβάσει το Microsoft Authenticator app, να το συνδέσει με τον λογαριασμό του και έπειτα από τις ρυθμίσεις ασφαλείας του λογαριασμού του να επιλέξει το «Passwordless Account».

Ταυτόχρονα, η Microsoft τονίζει πως καθώς για την ώρα οι περισσότερες εφαρμογές και ιστοσελίδες συνεχίζουν να απαιτούν κωδικό πρόσβασης, οι χρήστες μπορούν να βρουν ιδιαίτερα χρήσιμες τις λειτουργίες διαχείρισης και παρακολούθησης κωδικών που παρέχει δωρεάν ο Edge.

passwordless.gif

Ο browser της Microsoft μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί για να παρακολουθεί τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιεί ο χρήστης ούτως ώστε αν παραβιαστεί κάποιος από αυτούς, ο Edge να τον ενημερώσει ώστε να τον αλλάξει. Επίσης, η λειτουργία «Password Generator» επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργεί αυτόματα μοναδικούς και «δύσκολους» κωδικούς για κάθε νέο λογαριασμό που δημιουργεί στο Internet, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να επαναχρησιμοποιεί τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης.

Πρόσβαση στους κωδικούς που αποθηκεύει ο Edge μπορεί να έχει ο χρήστης και μέσα από το Microsoft Authenticator app, και όλα αυτά, σύμφωνα με τη Microsoft, με γνώμονα το απόρρητο του χρήστη, με την εταιρεία να διασφαλίζει πως ούτε η ίδια αλλά και κανείς άλλος δεν μπορεί να μάθει τους κωδικούς πρόσβασης.

  • Like 2