Ο Brad Smith αποκάλυψε επίσης, ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama, είχε προειδοποιήσει τις εταιρίες τεχνολογίας για θέματα που αφορούσαν την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών.

Ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, παραδέχθηκε ότι η εταιρία του ήταν στη λάθος πλευρά της ιστορίας, αναφορικά με το λογισμικό Open Source. Ενώ στις μέρες μας η Microsoft δείχνει αναγεννημένη, υποστηρίζοντας το Open Source, δεν ήταν πάντα ίδια η συμπεριφορά της. Για να μπορέσουμε όμως να καταλάβουμε πόσο έχει αλλάξει η αμερικανική εταιρία, σε ένα σχετικά πρόσφατο παρελθόν, καλοκαίρι του 2001, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, είχε παρομοιάσει το Linux με τον καρκίνο.

Ο Brad Smith κατά τη διάρκεια συνομιλίας που διοργανώθηκε από το εργαστήριο Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του MIT, δήλωσε πως η εταιρία του δεν ανταποκρίθηκε σωστά απέναντι στην έκρηξη του ανοιχτού λογισμικού, που παρατηρήθηκε στις αρχές του αιώνα. Τα καλά νέα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι επειδή η ζωή είναι αρκετά μεγάλη, κάποιος μπορεί να μάθει από τα λάθη του και να αλλάξει τη συμπεριφορά του. Βέβαια, η Microsoft χρειάζεται να κάνει πολλά, προτού διαγραφούν ολοκληρωτικά οι αμαρτίες του παρελθόντος.

Ο Brad Smith στη συνομιλία του αναφέρθηκε επίσης τόσο σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης ενώ αναφερόμενος στην προσθήκη του GitHub, είπε πως η Microsoft έχει την ευθύνη ως διαχειριστής να κάνει ένα ασφαλές και παραγωγικό σπίτι για όλους τους προγραμματιστές. Ανάμεσα όμως στα θέματα συζήτησης, ο Smith μίλησε και για μία συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama.

Ο προκάτοχος του Donald Trump, είχε προειδοποιήσει τους γίγαντες της τεχνολογίας αρκετά χρόνια πριν, για τα θέματα που αφορούσαν την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Μάλιστα τους είχε πει πως θα υπάρξει κάποια στιγμή, πως οι απαιτήσεις που έχουν οι εταιρίες από την κυβέρνηση, θα επιβληθούν στο ακέραιο και στις ίδιες τις επιχειρήσεις. Ο Brad Smith αναφέρει τα σχόλια του Obama ως αρκετά διορατικά για την εποχή, με αποτέλεσμα να τα γράψει στο σημειωματάριό του. Μάλιστα, δηλώνει πως κοιτώντας γύρω του, κανείς άλλος δεν σημείωσε αυτά τα λόγια, κάτι που του είχε κάνει μεγάλη εντύπωση.

Ο πρόεδρος της Microsoft αναφέρθηκε ακόμη και στα Apps που παρακολουθούν τα συμπτώματα της πανδημίας του κορωνοϊού. Δήλωσε μάλιστα, πως δεν μπορούμε να βασίσουμε το σχεδιασμό αντιμετώπισης του ιού, σκεφτόμενοι ότι όλοι θα έχουν εγκατεστημένη μία τέτοια εφαρμογή στο κινητό τους.  Υπογράμμισε παρ’ όλα αυτά, πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβουν υπόψη οι νομοθέτες και οι ίδιες οι κυβερνήσεις.