Μόνο τους τελευταίους 12 μήνες, η εταιρία αναφέρει 24 εκατομμύρια πωλήσεις.

Το Minecraft παραμένει ένα παιχνίδι υψηλά στη λίστα προτιμήσεων των χρηστών, κάτι που φαίνεται και από τις πωλήσεις, οι οποίες δεν δείχνουν να μειώνονται. Τα Mojang Studios, το στούντιο που δημιούργησε το παιχνίδι, αλλά και η Microsoft ανακοίνωσαν πως έχουν καταγραφεί 200 εκατομμύρια πωλήσεις, από την πρώτη κυκλοφορία του παιχνιδιού το 2011.

Για να καταλάβουμε πόσο υψηλό είναι το συγκεκριμένο νούμερο, το Grand Theft Auto V βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 120 εκατομμύρια αντίτυπα. Εντυπωσιακό το γεγονός, ότι η πλειοψηφία των χρηστών που έχουν αγοράσει το Minecraft, είναι ακόμη ενεργοί. Η Microsoft δηλώνει πως έχει 126 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση.

Αυτή η μακροπρόθεσμη επιτυχία του Minecraft πιθανότατα έχει να κάνει και με το γεγονός ότι τόσο τα Mojang Studios όσο και η Microsoft συνεχίζουν να υποστηρίζουν το παιχνίδι με νέο περιεχόμενο και λειτουργίες. Μόνο τους τελευταίους μήνες, οι δύο εταιρίες έδωσαν πρόσβαση στους εκπαιδευτικούς στην έκδοση Education ενώ ενσωμάτωσαν το Education Collection στη βασική έκδοση, ώστε όλοι να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο έως και τα τέλη Ιουνίου.

Νέο περιεχόμενο όμως βρίσκεται ήδη καθοδόν. Έπειτα από μία μικρή καθυστέρηση, το Minecraft Dungeons θα κυκλοφορήσει στις 26 Μαΐου ενώ η δωρεάν ενημέρωση Nether θα έρθει κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι. Προσθήκες οι οποίες ενδεχομένως να καλύψουν το γεγονός ότι το Minecraft Festival, έχει καθυστερήσει για ένα ολόκληρο χρόνο.