Ο κορονοϊός έκανε τη Microsoft να επαναπροσδιορίσει τη στάση της απέναντι στην απομακρυσμένη εργασία με αποτέλεσμα περισσότεροι υπάλληλοί της σταδιακά να επωφελούνται από τα νέα “ήθη και έθιμα”.

Η εξοικείωση των εταιρειών με την απομακρυσμένη εργασία (το περίφημο “remote working”) ήταν μία από τις “επιπτώσεις” του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως φαίνεται όμως, ορισμένες εξ αυτών ανακαλύπτουν τρόπους να κρατήσουν το δυναμικό τους εξίσου, αν όχι περισσότερο παραγωγικό, χωρίς την ανάγκη αυτό να βρίσκεται στο γραφείο, με τη Microsoft να αποτελεί το πλέον τρανταχτό παράδειγμα.

Την Παρασκευή η εταιρεία ανακοίνωσε πως δίνει στην πλειοψηφία των υπαλλήλων της στις ΗΠΑ τη δυνατότητα να δουλεύουν επ’ αόριστον απομακρυσμένα έως και τις μισές ώρες απ’ όσες προβλέπει σε εβδομαδιαία βάση η σύμβασή τους. Θεωρεί δε την εν λόγω κατάσταση ως “τη νέα πραγματικότητα”, με μοναδική εξαίρεση όσους δεν είναι δυνατόν να δουλέψουν μακριά από τον καθορισμένο χώρο εργασίας τους (τεχνικούς, ερευνητές, εκπαιδευτές/εκπαιδευόμενους κλπ).

Επιπρόσθετα, η Microsoft επιτρέπει την εργασία από άλλο μέρος των ΗΠΑ, τονίζοντας βέβαια πως οι απολαβές και τα προνόμια που απολαμβάνουν οι υπάλληλοί της, θα προσαρμόζονται στις μισθολογικές κλίμακες ανά περιοχή (όπως αντιλαμβάνεστε, οι μισθοί διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία). Προτίθεται ωστόσο να καλύψει τα λειτουργικά τους έξοδα (εκτός των εξόδων μετακόμισης/μετεγκατάστασης) προκειμένου εκείνοι να παραμείνουν παραγωγικοί από τον χώρο τους.

  • Like 6
  • Thanks 3