Η αυλαία πρόκειται να πέσει σε ένα χρόνο από τώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.

Η Microsoft πρόκειται να τερματίσει την υποστήριξη του υποσυστήματος Android στα Windows 11 από την επόμενη χρονιά. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να φέρει εφαρμογές Android στα Windows 11 μέσω του Appstore της Amazon πριν από σχεδόν τρία χρόνια, όμως αυτή η προσπάθεια πρόκειται να λάβει τέλος, από τις 5 Μαρτίου του 2025.

Η σχετική ανακοίνωση για τον τερματισμό του WSA (Windows Subsystem for Android) εντοπίζεται σε νέο έγγραφο υποστήριξης που εξέδωσε η Microsoft. 

Εφόσον κάποιος χρησιμοποιεί ήδη εφαρμογές Android από το Amazon Appstore, τότε θα εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση σε αυτές και μετά τον επίσημο τερματισμό της υποστήριξής τους, όμως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσει νέες, από τη στιγμή που θα παρέλθει η ορισμένη ημερομηνία. Ήδη από τις 6 Μαρτίου του 2024 οι χρήστες των Windows 11 δεν θα μπορούν πλέον να προχωρούν σε αναζητήσεις για το Amazon Appstore ή άλλες εφαρμογές Android μέσω του Microsoft Store.

Πρόκειται για μια μάλλον αιφνιδιαστική εξέλιξη, με δεδομένο ότι η Microsoft προχωρούσε σε διαρκείς ενημερώσεις του υποσυστήματος για Android τα τελευταία χρόνια. Από την πλευρά της, η Amazon ανακοίνωσε πως θα προσφέρει μια "ομαλή εμπειρία τερματισμού της υποστήριξης του Amazon Appstore στα Windows 11 για τους developers και τους χρήστες" σε συνεργασία με τη Microsoft. "Οι developers δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα υποβολής απολύτως νέων εφαρμογών για τα Windows 11 μετά τις 5 Μαρτίου 2024, όμως οι developers που έχουν ήδη κάποια υφιστάμενη εφαρμογή μπορούν να συνεχίσουν να υποβάλλουν ενημερώσεις έως ότου τερματιστεί πλήρως το Amazon Appstore για τα Windows 11", αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η Amazon.  

Οι εφαρμογές Android στα Windows 11 αρχικά έμοιαζαν με μια απάντηση της Microsoft στην πρόοδο που σημείωνε η Apple με τα chip M1 και την υποστήριξη εφαρμογών για το iOS στο macOS. Η Microsoft συνεργάστηκε με την Amazon, όμως χωρίς επίσημη πρόσβαση στο Play Store της Google, η όλη εμπειρία ήταν εξ αρχής μέτρια, αν ήθελε κανείς απλά να κατεβάσει εύκολα μια δημοφιλή εφαρμογή για Android στα Windows. Πιθανότατα αυτό είναι και ένα βασικό στοιχείο του σκεπτικού που οδήγησε τη Microsoft να επιλέξει να θέσει τέρμα στην όλη διαδικασία.

  • Sad 2
  • Haha 13