Το LinkedIn εισάγει νέους τρόπους επαλήθευσης της ταυτότητάς σας και του τόπου εργασίας σας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

Σε αντίθεση με το Twitter και τη Meta, τα νέα μέτρα επαλήθευσης του LinkedIn δεν περιλαμβάνουν συνδρομές επί πληρωμή ή μπλε checkmarks.

Οι επιλογές επαλήθευσης περιλαμβάνουν τη δυνατότητα χρήσης της πλατφόρμας CLEAR για την απόδειξη της ταυτότητάς σας, την επαλήθευση του χώρου εργασίας μέσω μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την πλατφόρμα Entra verified ID της Microsoft για τη δωρεάν απόκτηση ψηφιακών ταυτοτήτων χώρου εργασίας.

Σε αντίθεση με το Instagram, το Facebook ή το Twitter, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε για να λάβετε επαληθεύσεις που θα εμφανίζονται στο προφίλ σας στο LinkedIn. Μπορείτε να επαληθεύσετε τον χώρο εργασίας σας χρησιμοποιώντας απλώς μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει εκδώσει η εταιρεία ή μέσω του Microsoft Entra, εάν ο οργανισμός σας χρησιμοποιεί ήδη το Entra. Για όσους ζουν και εργάζονται στις Η.Π.Α, το LinkedIn έχει συνεργαστεί με την CLEAR για να επιτρέψει την ασφαλή επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους.

Το LinkedIn θα επισημαίνει τις επαληθεύσεις με ένα πράσινο και μπλε checkmark στο προφίλ, αλλά δεν φαίνεται να προχωράει πέρα από αυτό για να προσφέρει ένα σήμα που εμφανίζεται δίπλα στο όνομά του χρήστη σε όλο το LinkedIn.

linkedin-verification.jpg.eaf5afbfe1ded62e7b3bc7621cd82fa5.jpg

Η επαλήθευση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του LinkedIn, υπό την προϋπόθεση ότι εργάζονται σε περισσότερες από 4.000 εταιρείες που υποστηρίζονται αρχικά. Η επαλήθευση Microsoft Entra θα γίνει διαθέσιμη στα τέλη Απριλίου αρχικά σε 2 εκατομμύρια μέλη του LinkedIn.

Καθώς όλο και περισσότεροι οργανισμοί κάνουν χρήση της cloud τεχνολογίας και οι προσλήψεις πραγματοποιούνται συχνά εξ αποστάσεως τα χρόνια της πανδημίας, η ανάγκη για ηλεκτρονική επαλήθευση των διαπιστευτηρίων είναι δεδομένη. Η Microsoft έχει εργαστεί πάνω στο δικό της σύστημα Entra Verified ID, το οποίο χρησιμοποιείται τώρα από το LinkedIn, και όλα βασίζονται σε ανοιχτά πρότυπα, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σε διάφορα HR συστήματα και ταυτότητας.

«Η αυθεντικότητα στο διαδίκτυο δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική», λέει ο Alex Weinert, αντιπρόεδρος του τμήματος ασφάλειας ταυτότητας της Microsoft, σε συνέντευξή του στο The Verge. «Έχουμε δει μια σταθερή αύξηση των ψεύτικων παρουσιάσεων με χρήστες που προσποιούνται ότι είναι κάποιοι άλλοι με στόχο να εξαπατήσουν κόσμο. Θέλετε να ξέρετε πραγματικά ότι ισχύουν οι πληροφορίες που σας δίνει κάποιος σχετικά με το ποια εταιρεία εκπροσωπεί ή σε ποια εταιρεία εργάζεται, προκειμένου να τον εμπιστευτείτε. Η ανάγκη για κάτι τέτοιο είναι αρκετά σαφής».

Το Microsoft Entra δεν περιορίζεται μόνο στο LinkedIn. Οι ψηφιακές επαληθευμένες ταυτότητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ελέγχους ιστορικού, αιτήσεις δανείων, προγράμματα επιβράβευσης και πολλά άλλα. Το σύστημα αναμένεται να επιταχύνει την εισαγωγή σε νέες θέσεις εργασίας, ιδίως καθώς μπορείτε να επαληθεύσετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας και να τα χρησιμοποιήσετε σε πολλές θέσεις εργασίας και εταιρείες, ώστε να αποφύγετε -θεωρητικά- τον αυστηρό έλεγχο ασφαλείας κατά την πρώτη σας είσοδο σε μια εταιρεία.

Το σύστημα υποστηρίζεται από ένα αποκεντρωμένο σύστημα και ένα μοντέλο εμπιστοσύνης που περιλαμβάνει έναν εκδότη, έναν κάτοχο και έναν επαληθευτή. Οι οργανισμοί μπορούν να εκδίδουν κρυπτογραφικά υπογεγραμμένες ψηφιακές ταυτότητες, τις οποίες οι εργαζόμενοι μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιούν για να αποδεικνύουν ότι εργάζονται σε μια εταιρεία και να λαμβάνουν βασικές εκπτώσεις ή ακόμη και για να αποδεικνύουν ότι εργάζονται για να εγκριθεί ένα δάνειο. Η Microsoft θέλει να προωθήσει αυτού του είδους το σύστημα σε ακόμη περισσότερα μέρη όπου απαιτείται επαλήθευση και εμπιστοσύνη.

«Αυτό είναι μόνο η αρχή», λέει η Joy Chik, πρόεδρος του τμήματος ταυτότητας και πρόσβασης στο δίκτυο της Microsoft. «Τα διαπιστευτήρια επαληθευμένης ταυτότητας μπορούν να αυξήσουν την εμπιστοσύνη, την αυθεντικότητα και την επαληθευσιμότητα, μειώνοντας παράλληλα το κόστος, τον χρόνο και τα προβλήματα σε πολλές περιπτώσεις».
 

  • Like 1
  • Confused 2