Η ιστοσελίδα του TheVerge δημοσίευσε σήμερα αποκλειστικά τις πρώτες εικόνες από τη φημολογούμενη έκδοση του Microsoft Office για τις πλατφόρμες του iOS και του Android. Παρά την έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών η εταιρεία αρνείται να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τις εφαρμογές που πρόκειται να κυκλοφορήσει. Τον περασμένο μήνα αν και φάνηκε εξ αρχής ότι οι φήμες θα επιβεβαιώνονταν, η εταιρεία τις διέψευσε εν μέρη στη συνέχεια χωρίς να ξεκαθαρίζει ακριβώς το τι ισχύει όσον αφορά τα σχέδιά της.

iosoffice_560.jpg

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Office Mobile θα κυκλοφορήσει ως δωρεάν εφαρμογή για iOS και Android συσκευές, μέσω του οποίου ο χρήστης θα μπορεί να ανοίγει όλα τα έγγραφά του που ανήκουν στη σουίτα του Office, απιτώντας πρώτα την είσοδο στην υπηρεσία με λογαριασμό Microsoft. Επιπλέον θα υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας των εγγράφων σε μορφή Word, Excel και PowerPoint εφόσον ο χρήστης διαθέτει συνδρομή στο Office 365, δυνατότητα που θα μπορεί να ενεργοποιηθεί και μέσα από την εφαρμογή.

 

Η εφαρμογή που θα προσφέρεται για φορητές συσκευές θα περιλαμβάνει βασική επεξεργασία και σίγουρα οι δυνατότητές της σε αυτό τον τομέα δε θα μπορούν να συγκριθούν με την πλήρη έκδοση του Microsoft Office. Αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά στα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου για το iOS, ενώ ύστερα από ένα με δύο μήνες ακολουθούν και η έκδοση για Android.

 

Link.png Site: theverge.com