Τη μετατροπή ομιλίας σε κείμενο απευθείας σε αρχεία Word και PowerPoint, ή ακόμη και στο Outlook, δίνει η εφαρμογή Dictate της Microsoft.

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε από τη Microsoft Garage, την ομάδα της αμερικανικής εταιρείας που αναπτύσσει πειραματικές εφαρμογές, και υποστηρίζει 20 γλώσσες (από τις οποίες απουσιάζουν τα ελληνικά).

 

Επίσης, δίνει τη δυνατότητα μετάφρασης σε “πραγματικό χρόνο” του κειμένου σε 60 γλώσσες. Τα ελληνικά δεν περιλαμβάνονται στις γλώσσες που αναγνωρίζει το Dictate, όμως παρέχεται η δυνατότητα αυτόματης μετάφρασης του κειμένου που θα αναγνωρίσει η εφαρμογή από άλλη γλώσσα όπως για παράδειγμα από τα αγγλικά.

 

Στην υπαγόρευση στα αγγλικά, η εφαρμογή υποστηρίζει ακόμη και ορισμένες βασικές φωνητικές εντολές, όπως “νέα γραμμή” ή “διαγραφή”, για ακόμη μικρότερη χρήση του πληκτρολογίου. Για την ενεργοποίησή της, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να πατήσει το εικονίδιο του μικροφώνου, που υπάρχει στην καρτέλα Dictate που προστίθεται στο Office μετά την εγκατάσταση του προγράμματος.

 

 

Το Dictate διατίθεται για κατέβασμα και για τις δύο εκδόσεις του Microsoft Office (32 και 64 bit), για μηχανήματα με λειτουργικό Windows 8.1 ή νεότερο.