Η Microsoft κυκλοφόρησε μια πλήρως ανανεωμένη και αρκετά  ταχύτερη έκδοση της δημοφιλούς εφαρμογής συνομιλίας και συνεργασίας, Teams.

Μετά από μήνες δοκιμών σε preview έκδοση, το βελτιωμένο Teams κυκλοφορεί (σταδιακά) τώρα για Windows και Mac.
 
Η Microsoft ισχυρίζεται ότι το νέο Teams παρέχει διπλάσια ταχύτητα και χρησιμοποιεί 50% λιγότερη μνήμη σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση. Επιπλέον η εκκίνηση και η συμμετοχή σε συσκέψεις είναι δύο φορές πιο γρήγορη ενώ το μέγεθος εγκατάστασης είναι 70% μικρότερο, ωφελώντας όσους έχουν περιορισμένο χώρο στο δίσκο.

image.png.1dc200eabccbdcb15c5719b2efa6a947.png


 Τα κέρδη στις επιδόσεις προέρχονται από τη μετακίνηση του Teams από το Electron framework, στις τεχνολογίες WebView2 και React. Ακόμα οι ενημερώσεις στο γραφικό περιβάλλον, φέρνουν το Teams στην εποχή της γλώσσας σχεδιασμού Fluent της Microsoft.
 
Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, ορισμένα χαρακτηριστικά έλειπαν προσωρινά από την εφαρμογή όμως η Microsoft έχει πλέον αποκαταστήσει την πλήρη λειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για εφαρμογές line-of-business, plugins, επιλογές συναντήσεων, όπως αίθουσες διαλείμματος, και δυνατότητες κλήσεων.
 
Με την ανακατασκευασμένη πλέον εφαρμογή, τα νέα χαρακτηριστικά του Teams θα προστίθενται αποκλειστικά στη νέα έκδοση και οι επιχειρήσεις θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε αναβάθμιση, σε μια διαδικασία που θα πρέπει να είναι απρόσκοπτη. Για το σκοπό αυτό, η Microsoft θα ενημερώσει αυτόματα τους υπόλοιπους χρήστες του "κλασικού" Teams κατά τους επόμενους μήνες. Με την εγκατάλειψη του Electron, το WebView2 και το React επιτρέπουν στη Microsoft να προσφέρει μια ελαφρύτερη, ταχύτερη και οπτικά πιο σύγχρονη εμπειρία Teams.

To Microsoft Teams app αποτελεί επίσης το θεμέλιο για την προώθηση του Copilot AI στο Teams, φέρνοντας την τεχνητή νοημοσύνη στη βοήθεια του χρήστη. Για παράδειγμα θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Copilot στο Teams για να συνοψίζετε τις συσκέψεις, να διαβάζετε τα action items και να αποφεύγετε τα μακρά νήματα των συζητήσεων για να φτάσετε στα βασικά σημεία.

Οι εταιρικοί χρήστες του Microsoft Teams θα δουν άμεσα ή της επόμενες ημέρες μια επιλογή μέσα από την εφαρμογή για να αναβαθμιστούν στο νέο Teams client ενώ θα γίνει η προεπιλεγμένη εφαρμογή στο μηνιαίο enterprise channel τον Δεκέμβριο. Μπορείτε να αποκτήσετε τη νέα εφαρμογή επιλέγοντας το toggle στην επάνω αριστερή γωνία της υπάρχουσας εφαρμογής Teams. Η Microsoft έχει ένα πλήρες χρονοδιάγραμμα για το πώς ακριβώς αυτή η ανάπτυξη θα επηρεάσει τους διάφορους χρήστες του Microsoft 365, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

  • Like 6