Η Microsoft σχεδιάζει να προσθέσει την ενσωμάτωση των συνομιλιών (chat) του Teams στο Outlook.

Ο γίγαντας του λογισμικού ξεκίνησε πρόσφατα τις δοκιμές της νέας λειτουργίας και η Microsoft αναφέρει ότι θα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες τον Μάρτιο του 2023.

«Αυτή η λειτουργία παρέχει μια εύκολη εμπειρία συνομιλιών με επαφές που έχετε στο Teams, μέσα όμως από το Outlook, στο πλαίσιο μιας συνάντησης για τους συμμετέχοντες προκειμένου να στείλουν ένα γρήγορο μήνυμα ή να επανεξετάσουν τη συνομιλία», αναφέρεται σε ένα σχετικό μήνυμα της εταιρείας.

Η ενσωμάτωση του Teams chat φαίνεται να περιορίζεται στο ημερολόγιο του Outlook και θα είναι χρήσιμη για τους διοργανωτές ενός meeting και όσους συμμετέχουν σ’ αυτό, προκειμένου να συζητήσουν σε πραγματικό χρόνο αντί να ανταλλάσσουν πολλαπλά e-mail.

Η Microsoft σχεδιάζει επίσης να συμπεριλάβει μηνύματα του Teams στα αποτελέσματα αναζήτησης στο Outlook στο web. Αυτή η λειτουργία θα λανσαριστεί τον Φεβρουάριο, μαζί με προτάσεις αρχείων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, στις συνομιλίες του Teams. Μια διευρυμένη προβολή για τις κάρτες προφίλ του Teams θα λανσαριστεί ακόμα τον ίδιο μήνα, με μια κάρτα που περιλαμβάνει το προφίλ ενός ατόμου, τα στοιχεία επικοινωνίας, τις πληροφορίες του στο LinkedIn και άλλα.

Η νέα συνεργασία του Outlook και του Teams ακολουθεί μια σειρά από πρόσφατες προσθήκες στο Microsoft Teams, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματισμένων αποστολών, των άμεσων δημοσκοπήσεων στις συσκέψεις και των βελτιωμένων αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Ενώ η Microsoft συνεχίζει να βελτιώνει το Teams σε μηνιαία βάση, η εταιρεία επιδιώκει επίσης να διευθετήσει τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες σχετικά με την προσθήκη του Teams στο Office. Το Slack κατέθεσε σχετική καταγγελία κατά της Microsoft στην ΕΕ πριν από περισσότερα από δύο χρόνια και τώρα το Reuters αναφέρει ότι η Microsoft προσέφερε παραχωρήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να προσπαθήσει να αποτρέψει μια επίσημη αντιμονοπωλιακή έρευνα της ΕΕ.

  • Like 1