Η Wall Street Journal σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει ότι η Microsoft μετά την παρουσίαση του Surface RT και του Surface Pro, ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο το οποίο θα διαθέτει οθόνη 7' ιντσών.

Το νέο μοντέλο της σειράς Surface αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο έτος και σηματοδοτεί μια στροφή 180 μοιρών της εταιρείας αφού η κατασκευή ενός μικρού tablet δεν ήταν αρχικά στα σχέδια της, κάτι που άλλαξε όμως με την επιτυχία του iPad mini και του Nexus 7. Μάλιστα η Microsoft προχώρησε πρόσφατα στην ανανέωση των τεχνικών χαρακτηριστικών για τα Windows 8, περιλαμβάνοντας πλέον και tablets με ανάλυση 1024x768, κάτι που αναμένεται να υποστηριχτεί σε μεγαλύτερο βαθμό με τα επερχόμενα Windows 8.1.

 

Σύμφωνα με έρευνα της IDC, τα μισά tablets που πουλήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2012, διέθεταν οθόνη κάτω από τις 8' ίντσες ενώ στην ίδια έρευνα σημειώνεται ότι οι πωλήσεις PC το πρώτο τρίμηνο του 2013 παρουσίασαν μείωση 13.9% σε σχέση με τη περσινή χρονιά, το μεγαλύτερο ποσοστό που σημειώθηκε ποτέ. Άλλη έρευνα της εταιρείας Gartner σημειώνει μείωση της τάξης του 11.2% με πωλήσεις 80 εκατομμυρίων PC, η μικρότερη μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2009.

 

Η κυκλοφορία των Windows 8 τον περασμένο Οκτώβριο δε φαίνεται να είναι σε θέση να αλλάξει το μομέντουμ, με πολλούς να κατηγορούν κυρίως τη Microsoft αλλά και την οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών. Στελέχη της Microsoft έχουν δηλώσει ότι οι καταναλωτές επιθυμούν φθηνότερες συσκευές με οθόνη αφής, κάτι που η Microsoft και οι OEM συνεργάτες της δεν έχουν καταφέρει να τους παραδώσουν μέχρι σήμερα. Μια μεγάλη γκάμα από υπολογιστές με οθόνη αφής καθώς και tablets τα οποία θα «παίζουν» σε διαφορετικό εύρος τιμής, ίσως βοηθήσει στην καλύτερη υποδοχή των Windows 8 συσκευών.

 

Τέλος η Wall Street Journal με προηγούμενο δημοσίευμα της αναφέρει ότι η Microsoft προετοιμάζει σημαντικές μειώσεις στην τιμή άδειας των Windows και του Office, ως μέρος της στρατηγικής της για φθηνές συσκευές με οθόνη αφής.

 

Link.png Site: http://online.wsj.com/article_email/SB10001424127887323741004578415661035812902-lMyQjAxMTAzMDEwMTExNDEyWj.html[/url]']Wall Street Journal