Το Surface Book 2, ο κορυφαίος υβριδικός φορητός υπολογιστής της Microsoft, κυκλοφορεί ήδη στις πρώτες χώρες από την περασμένη εβδομάδα όμως ήδη ένα σημαντικό πρόβλημα έχει παρουσιαστεί.

Ενσωματώνοντας την NVIDIA 1060 GPU που κάνει εφικτή την αναπαραγωγή ακόμα και απαιτητικών παιχνιδιών, το πρόβλημα εστιάζεται όταν ο χρήστης επιλέξει τη ρύθμιση "καλύτερες επιδόσεις" μέσα από τη λειτουργία της μπαταρίας. Στην περίπτωση αυτή και μόνο αν το παιχνίδι απαιτεί όλους τους πόρους του υπολογιστή, τότε η μπαταρία μπορεί να αποφορτιστεί εντελώς, ακόμα και αν το Surface Book 2 είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα.

 

Σε δικές της δοκιμές η Microsoft επιβεβαίωσε το πρόβλημα το οποίο παρουσιάζεται σύμφωνα με την εταιρεία «σε σενάρια παρατεταμένης ασχολίας με ένα παιχνίδι και όταν το Power Mode Slider έχει οριστεί να παρέχει τις καλύτερες επιδόσεις». Το Surface Book 2 έχει δύο ξεχωριστές μπαταρίες, μία πίσω από την οθόνη και μία δεύτερη πίσω από το πληκτρολόγιο όπου και βρίσκεται η Nvidia 1060 GPU. Προκειμένου ο χρήστης να επιλέξει μεταξύ καλύτερων επιδόσεων ή καλύτερης αυτονομίας, το Surface Book και τα Windows 10 παρέχουν μια σειρά από ρυθμίσεις για τη διαχείριση της ενέργειας.

 

Σε περιπτώσεις εργασιών που απαιτούν όλους τους πόρους του υπολογιστή όπως η επεξεργασία βίντεο ή η αναπαραγωγή ενός παιχνιδιού, ο χρήστης μπορεί να δώσει προτεραιότητα στις καλύτερες επιδόσεις από τη μεγαλύτερη αυτονομία, ενεργοποιώντας την Nvidia GPU. Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν επιλεγμένα παιχνίδια όπως το Destiny 2 που χρησιμοποιούν συνεχώς την Nvidia GPU, γίνεται κατανάλωση 70 watt πάνω από τα 35 watt επεξεργαστή. Όμως το Surface Book 2 έρχεται με φορτιστή των 102 watt και μόνο τα 95 watt είναι αυτά που φτάνουν στη συσκευή όπως αναφέρει το Verge.

 

Η Microsoft πάντως αναφέρει ότι το σύστημα διαχείρισης ενέργειας των Windows 10 θα εμποδίσει την πλήρη εξάντληση της μπαταρίας ακόμα και κατά τη διάρκεια gaming με απαιτητικούς τίτλους αν και σίγουρα ο χρήστης θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Ακόμα αναφέρει ότι το Surface Book 2 απευθύνεται κυρίως σε μηχανικούς, προγραμματιστές και γραφίστες αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται το κλασσικό gaming laptop.

 

Link.png Site: https://www.theverge.com/2017/11/21/16685986/microsoft-surface-book-2-power-problem[/url]']Verge