Η καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση της Microsoft στην οποία αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα Surface μοντέλα, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 2 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη.

Αν η Microsoft ακολουθήσει την ίδια τακτική με αυτή των τελευταίων ετών, στην παρουσίαση αυτή αναμένεται να δούμε κατά πάσα πιθανότητα την τρίτη γενιά του Surface Book αλλά και τα επόμενα Surface Laptop και Surface Pro. Χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με τα πλάνα της εταιρείας, θεωρείται σίγουρο ότι οι νέοι υπολογιστές της Microsoft θα ενσωματώνουν θύρα USB-C ενώ ίσως η εταιρεία παρουσιάσει και μια μικρή ανανέωση του Surface Go, του ποιο μικρού και φθηνότερου υπολογιστή που παρουσίασε πέρσι ως απάντηση στα Chromebooks που αποκτούν αργά αλλά σταθερά μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.

Surface Event.jpg

Πληροφορίες της ιστοσελίδας "The Verge" αναφέρουν ότι η Microsoft ίσως κάνει την έκπληξη και ανακοινώσει στη συγκεκριμένη παρουσίαση ένα εντελώς νέο σύστημα Surface το οποίο θα διαθέτει δύο οθόνες. Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Ιούνιο, φέρουν την εταιρεία να έδειξε σε υπαλλήλους της τη νέα αυτή φορητή συσκευή, η οποία αναμένεται να αποτελέσει ένα νέο form factor υπολογιστή (tablet/laptop), πάνω στο οποίο θα μπορούν να στηριχτούν και οι υπόλοιποι κατασκευαστές για να παρουσιάσουν μελλοντικά τις δικές τους υβριδικές προτάσεις.

Εκτός από το hardware, το dual screen Surface αναμένεται να ξεχωρίζει και στον τομέα του λογισμικού, ως μια από τις πρώτες συσκευές οι οποίες θα τρέχουν την «ελαφριά» έκδοση των Windows 10 που βρίσκεται εδώ και καιρό στα σκαριά. Όμως ακόμα και αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η συσκευή δεν θα κυκλοφορήσει άμεσα αλλά «κάπου μέσα στο 2020».

  • Like 2