Η Microsoft δεσμεύτηκε να προσφέρει ενημερώσεις στο λειτουργικό σύστημα του Surface Duo για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το Surface Duo της Microsoft θα λαμβάνει τόσο ενημερώσεις ασφαλείας όσο και ενημερώσεις στο λειτουργικό σύστημα για τα επόμενα τρία χρόνια. Η Microsoft δήλωσε τη δέσμευσή της στο Android Authority. Αν και η εταιρία είχε ήδη δεσμευτεί να ενημερώνει τακτικά το Surface Duo τόσο με ενημερώσεις στο λειτουργικό όσο και ενημερώσεις ασφαλείας, δεν είχε καθορίσει πόσο καιρό θα υποστηρίζει τη συσκευή της.

Η τριετής δέσμευση της Microsoft για το Surface Duo ευθυγραμμίζεται τόσο με το Google Pixel αλλά και αρκετές κορυφαίες συσκευές της Samsung όπως τα Galaxy S10, S20, Note 10 και Note 20. Υπάρχουν φυσικά πολλές συσκευές Android οι οποίες έως και σήμερα, λαμβάνουν ενημερώσεις μόνο για δύο χρόνια.

Το κόστος του Surface Duo θα ξεκινά από τα $1400, οπότε οι χρήστες ενδέχεται να μην ένιωθαν σίγουροι για τη συσκευή τους σε περίπτωση που η Microsoft δεν είχε δεσμευτεί να προσφέρει ενημερώσεις τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια. Βέβαια, ορισμένες εταιρίες αν και ήδη προσφέρουν ενημερώσεις ασφαλείας για τα πρώτα τρία χρόνια, αυτό δεν ισχύει και για τις ενημερώσεις στο λειτουργικό σύστημα, οι οποίες συνήθως είναι για λιγότερο χρονικό διάστημα.