Με το Surface Laptop Go, η Microsoft στοχεύει απευθείας τα Chromebooks.

Νέο μέλος για την οικογένεια των υπολογιστών Surface, με τη Microsoft να ανακοινώνει μέσω blog post, το Surface Laptop Go το οποίο όπως γνωρίζουμε, είχε την κωδική ονομασία "Sparti". Η ένταξη του Surface Laptop Go στη σειρά hardware της Microsoft γίνεται εξαιτίας του τιμολογιακού κενού που είχε δημιουργηθεί στην κατηγορία όπου τα Chromebooks έχουν αποσπάσει ένα αρκετά υψηλό μερίδιο σε πολλές αγορές. 

Αυτό σημαίνει ότι το νέο laptop της Microsoft απευθύνεται κυρίως σε μαθητές και φοιτητές που δίνουν προτεραιότητα στο κόστος και στη φορητότητα και όχι στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η οθόνη στο Surface Laptop Go έχει διαστάσεις 12,4 ιντσών και ανάλυση 1536 x 1024, ίσως η μικρότερη ανάμεσα σε όλες τις προτάσεις της εταιρείας, διατηρώντας πάντα την αναλογία 3:2. Ζυγίζει μόλις 1100 γραμμάρια ενσωματώνοντας πάντα πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους σε συνδυασμό με ένα μεγάλο Windows Precision trackpad. 

Σε αντίθεση με το Surface Go tablet, η Microsoft ενσωματώνει έναν «πραγματικό» επεξεργαστή στο εσωτερικό και των τριών εκδόσεων, τον τετραπύρηνο Intel Core i5 10ης γενιάς. Η μνήμη περιορίζεται για το αρχικό μοντέλο στα μόλις 4GB ενώ το ίδιο ισχύει και για τον αποθηκευτικό χώρο των 64GB (eMMC). Οι δύο υπόλοιπες εκδόσεις του Surface Laptop Go έρχονται με 8GB RAM και 128GB SSD χώρο ή με 256GB. Στις διαθέσιμες θύρες βρίσκουμε μία USB-C και μία παραδοσιακή USB-A ενώ δεν λείπουν θύρα ακουστικών και θύρα Surface Connect. Η webcam πάνω από την οθόνη έχει HD ανάλυση όμως δεν επιτρέπει την ασφαλή πρόσβαση στα Windows μέσω του προτύπου Windows Hello, κάτι που το κάνει το ειδικό κουμπί στο πληκτρολόγιο που λειτουργεί ως αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων και το οποίο βλέπουμε στα ακριβότερα μοντέλα. 

Feature_07_C.jpg.cb0d41b543f36e5de58103b20a921f14.jpg

Το Surface Laptop Go είναι ο πρώτος υπολογιστής Surface που θα δούμε επίσημα στη χώρα μας, αφού με παράλληλη ανακοίνωση, η Microsoft επιβεβαίωσε την παρουσία του Surface hardware στην Ελλάδα και σε 10 ακόμη χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι τιμές για τα τρία μοντέλα θα κυμανθούν στα €689 (4GB RAM/64GB), €859 (8GB RAM/128GB) και στα €1079 για το ανώτερο μοντέλο της σειράς με 8GB μνήμη και 256GB αποθηκευτικό χώρο. Και τα τρία μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στα ελληνικά καταστήματα από 15 Οκτωβρίου.

  • Like 2