Η Microsoft δημιούργησε μια εφαρμογή Windows για iOS, iPadOS, macOS, Windows και web browsers.

Η εφαρμογή ουσιαστικά παίρνει την προηγούμενη εφαρμογή Windows 365 και τη μετατρέπει σε κεντρικό κόμβο για streaming ενός αντιγράφου των Windows από έναν απομακρυσμένο υπολογιστή, το Azure Virtual Desktop, τα Windows 365, και τα Microsoft Dev Box και τα §Microsoft Remote Desktop Services.

Μέσω της εφαρμογής των Windows, η Microsoft υποστηρίζει πολλαπλές οθόνες, προσαρμοσμένες αναλύσεις οθόνης, scaling, καθώς και ανακατεύθυνση συσκευών για περιφερειακά όπως webcams, συσκευές αποθήκευσης και εκτυπωτές. Η preview έκδοση της εφαρμογής των Windows δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για την πλατφόρμα του Android.

Η λειτουργία του app των Windows περιορίζεται μέχρι στιγμής μόνο για επιχειρηματικούς λογαριασμούς της Microsoft, όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι θα είναι διαθέσιμη το επόμενο διάστημα και για καταναλωτές. Η πρόσκληση σύνδεσης στην εφαρμογή υποδηλώνει ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας ακόμα και έναν προσωπικό λογαριασμό Microsoft, όμως η λειτουργία αυτή δεν είναι ακόμα ενεργή.

image.png.0ab05afed4fe5027f8fa39fc4e6182c8.png

Η Microsoft διαθέτει παρόμοιες εφαρμογές για σύνδεση σε απομακρυσμένους υπολογιστές εδώ και δεκαετίες, κυρίως με την εφαρμογή Remote Connection που περιλαμβάνεται στα Windows. Ωστόσο, το “Windows app” είναι ασυνήθιστη ονομασία και θα μπορούσε να σηματοδοτεί τις ευρύτερες φιλοδοξίες της Microsoft να μεταφέρει τα Windows πλήρως στο cloud. 

Η Microsoft προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας ομάδας εστιασμένης στο web για τα Windows μετά την αποχώρηση του πρώην επικεφαλής των Surface και Windows, Panos Panay, για την Amazon τον Σεπτέμβριο. Η νέα ομάδα με την ονομασία "Windows and Web Experiences" φαίνεται να επικεντρώνεται στη δημιουργία web services για τα Windows, βασισμένων στην τεχνητή νοημοσύνη. Έχουμε ήδη δει μια σειρά διαδικτυακών λειτουργιών να εμφανίζονται στα Windows 11, με τo περιβάλλον αναζήτησης να ενημερώνεται δυναμικά από το διαδίκτυο, ένα σύστημα widget, ακόμη και με ενσωμάτωση του Copilot.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης FTC κατά της Microsoft, μάθαμε ότι η Microsoft θέλει να μεταφέρει πλήρως τα Windows στο cloud από την πλευρά του καταναλωτή, κάτι που ήδη προσφέρει σε επιχειρήσεις με τα Windows 365. Η εφαρμογή Windows μπορεί απλώς να προετοιμάσει το έδαφος για τους καταναλωτές ώστε να έχουν πρόσβαση σε cloud υπολογιστές και εφαρμογές Windows σε συσκευές που δεν εκτελούν το λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

  • Like 9
  • Confused 2