Μετά από μια μακρά περίοδο δοκιμών μέσω του προγράμματος Windows Insiders, η Microsoft ανακοίνωσε στο Twitter ότι η λειτουργία προώθησης τηλεφωνικών κλήσεων από ένα android smartphone σε ένα Windows 10 PC, γίνεται πλέον διαθέσιμη για όλους τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος, σταδιακά.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής Your Phone η οποία είναι πλέον προεγκατεστημένη σε κάθε Windows 10 υπολογιστή, και για τη λειτουργία της απαιτείται η παρουσία bluetooth υποστήριξης από τον υπολογιστή και φυσικά το Android smartphone. Όπως είδαμε και σε μια πρόσφατη παρουσίαση, ο χρήστης μπορεί όχι μόνο να δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και να πραγματοποιεί αυτές που θέλει μέσα από τον υπολογιστή του, χωρίς να χρειάζεται να ακουμπήσει καν το smartphone του. 

Η δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων έρχεται να προστεθεί σ' αυτές της εμφάνισης και αποστολής γραπτών μηνυμάτων μέσω PC που ήδη προσφέρει το Your Phone app αλλά και της εμφάνισης των ειδοποιήσεων που δέχεστε στο smartphone σας, αυτή τη φορά στον υπολογιστή χωρίς να σας αποσπάτει η προσοχή. Η Microsoft υπόσχεται περισσότερα σενάρια διασύνδεσης ενός PC και ενός android smartphone στο μέλλον, θέλοντας να φέρει πιο κοντά τις δημοφιλέστερες desktop και mobile πλατφόρμες με δισεκατομμύρια χρήστες.

  • Like 2