Μια πολύ σημαντική αλλαγή στον τρόπο χρέωσης των Windows Phone και Windows RT ενδεχομένως να προβεί η Microsoft σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας TheVerge.

Έτσι σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Microsoft σκέφτεται σοβαρά τη δωρεάν διάθεση των δύο αυτών λειτουργικών συστημάτων σε κάθε ενδιαφερόμενο κατασκευαστή, χωρίς όμως η τελική απόφαση να έχει παρθεί. Αν τελικά η συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα ισχύσει για μελλοντικές εκδόσεις οι οποίες θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2014, με το ενδεχόμενο ενοποίησης των δύο λειτουργικών συστημάτων να αποτελεί το πιθανότερο σενάριο. Η κίνηση αυτή της Microsoft έχει σαφή αποδέκτη που δεν είναι άλλος από τη Google και το Android το οποίο ανήκει στην κατηγορία του ελεύθερου λογισμικού.

 

Μέχρι σήμερα η Microsoft παραχωρεί την άδεια χρήσης των Windows RT και των Windows Phone σε κατασκευαστές αν και η πλειονότητα των εσόδων από τα Windows προέρχεται από OEM κατασκευαστές οι οποίοι κατασκευάζουν συστήματα που βασίζονται στα Windows 8.x και Windows RT. Όσον αφορά την πλατφόρμα των Windows Phone, η Nokia κυριαρχεί στην πώληση τέτοιων συσκευών με ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, κάτι που σημαίνει ότι η Microsoft θα χάσει την κυριότερη πηγή εσόδων για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Nokia.

 

Η δωρεάν διάθεση των αδειών Windows Phone και Windows RT πιθανόν να σημαίνει και την προώθηση εναλλακτικών τρόπων κερδοφορίας για τη Microsoft από εφαρμογές και υπηρεσίες όπως οι διαφημίσεις που βλέπουμε στα Bing apps αλλά και στα αποτελέσματα αναζητήσεων από το Bing.

 

Για την ώρα η Microsoft βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης της επόμενης αναβάθμισης των Windows με την προσωρινή ονομασία Threshold και η οποία αναμένεται να επαναφέρει το μενού έναρξης καθώς και να δώσει τη δυνατότητα εκτέλεσης των metro εφαρμογών στο desktop.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/12/11/5199446/microsoft-considers-free-versions-windows-phone-windows-rt[/url]']TheVerge