Η Mozilla θα προχωρήσει στην κυκλοφορία μιας premium έκδοσης του Firefox browser αυτό το Φθινόπωρο, η οποία θα παρέχεται επί πληρωμή.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό μέσο T3N, ο CEO του ιδρύματος, Chris Beard, ανέφερε ότι η premium έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει τον προσεχή Οκτώβριο με χαρακτηριστικά όπως VPN και ασφαλή αποθηκευτικό χώρο στο cloud. Ήδη η Mozilla πειραματίζεται με μια VPN υπηρεσία, έχοντας συνεργασία με την ProtonVPN, παρέχοντας μια μηνιαία συνδρομή με κόστος $10. Τώρα η εταιρεία σκέφτεται να παρέχει στους χρήστες το ίδιο όριο δωρεάν VPN bandwidth προκειμένου αυτοί να ξεκινήσουν να το χρησιμοποιούν και στη συνέχεια να υπάρξει χρέωση για χρήση με μεγαλύτερα όρια, υπό τη μορφή μηνιαίας συνδρομής.

Όπως ξεκαθαρίζει ο Beard, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία χρέωση για χαρακτηριστικά που ήδη χρησιμοποιούν δωρεάν οι χρήστες του Firefox και ούτε υπάρχει τέτοιο πλάνο για το μέλλον. Για την ώρα πάντως δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το ύψος της μηνιαίας συνδρομής όμως ένας Firefox Premium browser με έμφαση στην ιδιωτικότητα, μπορεί να αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τους χρήστες που δεν επιθυμούν να αφήνουν ίχνη κατά την πλοήγηση τους στο Internet  τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από διαφημιστικές εταιρείες.

Η όλη κίνηση της Mozilla γίνεται με στόχο να αναπτύξει νέες πηγές κερδών αφού για την ώρα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συμφωνία που έχει σε ισχύ με τη Google αλλά και τις υπόλοιπες εταιρείες που έχουν παρουσία στη μηχανή αναζήτησής που περιλαμβάνει. Μάλιστα η Google αποτελεί και άμεσο αντίπαλο της Mozilla στην αγορά των browser και έτσι είναι απόλυτα κατανοητή η προσπάθεια της Mozilla εύρεσης νέων τρόπων για μεγαλύτερα κέρδη.

TNW

  • Like 1