Σε συνέχεια της ενσωμάτωσης δωρεάν υπηρεσίας VPN στη desktop αλλά και την iOS έκδοση του ομώνυμου browser της, η Opera προσθέτει την ίδια δυνατότητα από σήμερα και στην Android έκδοση του Opera.

Η ενεργοποίηση σύνδεσης μέσω VPN γίνεται αρκετά εύκολα μέσω της εφαρμογής, επιτρέποντας στον χρήση να επισκέπτεται ιστοσελίδες αλλά και να τρέχει εφαρμογές ανώνυμα χωρίς να φαίνεται η χώρα από την οποία συνδέεται αλλά και η ip διεύθυνσή του. Όπως και στη desktop έκδοση, για τη χρήση της υπηρεσίας δεν χρειάζεται να προηγηθεί κάποια εγγραφή ενώ δεν υπάρχει και κάποιο όριο στο πόσα mb θα καταναλώσει ο χρήστης.

 

Το Opera VPN επιτρέπει τη σύνδεση από πέντε διαφορετικές τοποθεσίες όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Σιγκαπούρη και την Ολλανδία. Παράλληλα η εταιρεία παρέχει ένα εργαλείο δοκιμής Wi-Fi δικτύων προκειμένου να ενημερώσει τον χρήστη αν η χρήση τους είναι ασφαλής με βάση το αν κρυπτογραφούνται τα δεδομένα

 

 

Για την κάλυψη των εξόδων από τη στιγμή που παρέχει την υπηρεσία χωρίς χρέωση, η Opera εμφανίζει διαφημιστικά μηνύματα και συλλέγει στοιχεία χρήσης ανώνυμα και μόνο ανά ομάδα χρηστών και όχι μεμονωμένα. Μάλιστα η εταιρεία αναφέρει ακριβώς τα στοιχεία που συλλέγει και αυτά είναι οι διευθύνσεις που επισκέπτονται οι χρήστες, οι τοποθεσίες, η συσκευή με την οποία συνδέετε, η έκδοση του browser, το λειτουργικό σύστημα και η ip διεύθυνση.

 

Link.png Site: ']Opera για Android
Link.png Site: http://thenextweb.com/apps/2016/08/23/opera-brings-its-fuss-free-vpn-service-to-android/']TNW