Ο αριθμός των χρηστών που έχουν εγκατεστημένο στην συσκευή τους φυλλομετρητή της Opera, αυξήθηκε το τελευταίο διάστημα, καθώς η Νορβηγική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι τον τελευταίο μήνα είδε την μεγαλύτερη αύξηση της βάσης των χρηστών του Opera Mini από την παρουσίασή του το 2006.

Συγκεκριμένα η εταιρεία αποκάλυψε, ότι πάνω από 208 εκ. άνθρωποι χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή του opera mini για την περιήγησή τους στο διαδίκτυο τον Δεκέμβριο του 2012. Να αναφερθεί ότι ο Opera Mini αποτελεί την ναυαρχίδα της εταιρείας καθώς τρέχει στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα για φορητές συσκευές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

 

Συγκρινόμενα αυτά τα στοιχεία, με την εναλλακτική εφαρμογή της εταιρείας, τον Opera Mobile, ο αριθμός εκτοξεύεται στους 229 εκ. χρήστες, σηματοδοτώντας μια αύξηση της τάξεως των 13 εκ. από τον Νοέμβριο του 2012. Ο Opera Mobile αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμος μόνο για Android και Symbian, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο λογισμικό πλοήγησης στο διαδίκτυο, εξοπλισμένο μάλιστα με το Opera Presto, μια ειδική μηχανή για το κατέβασμα και την προβολή των σελίδων. H βασική διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι ο Opera Mini χρησιμοποιεί την ειδική τεχνολογία συμπίεσης δεδομένων, η οποιά ελαχιστοποιεί το μέγεθος των σελίδων με απώτερο σκοπό την μείωση της κατανάλωσης των δεδομένων, με κάποια επίπτωση φυσικά στην ποιότητα της σελίδας.

 

Η εταιρεία επιπροσθέτως ανέφερε, ότι οι χρήστες Android χρησιμοποιούν τον Opera Mobile όταν βρίσκονται σε συνδέσεις Wi-Fi πριν την μετάβασή τους σε Opera Mini όταν απομακρυνθούν από το σπίτι τους. Τα αποτελέσματα αυτά αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο της αναφοράς State of the Mobile Web για το μήνα Δεκέμβριο του 2012. Αιτιολογεί μάλιστα την σημαντική επιτυχία των δύο αυτών εφαρμογών της, λέγοντας ότι η ευρεία υιοθέτησή τους είναι αποτέλεσμα της μεγάλης διείσδυσης των smartphones στην καθημερινή ζωή των καταναλωτών, ιδίως στις χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και του Ειρηνικού Ωκεανού.

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/apps/2013/01/24/opera-hits-229-million-users-following-its-biggest-month-for-mobile-internet-use/[/url]']thenextweb.com